Temná věž: Zrození pistolníka | Stephen King, David Peter

července 14, 2016


Než se stal legendou, musel nejdřív dospět... Stephen King není jen mistr hororů, občas se v jeho tvorbě najde i něco jiného. Třeba rozsáhlá fantasy sága Temná věž, která patří mezi to nejlepší, co můžeme v tomto žánru najít. Zároveň patří i mezi ty nejsložitější série. Kingovi knihy to ale mají všeobecně těžké, především jejich převedení do filmové nebo seriálové verze. Neméně těžké to má i komiksová adaptace.

V úvodním svazku pětidilné komiksové verze nás autoři seznamují s Rolandem Deschainem, odvážným čtrnáctiletým chlapcem, který po vzoru svého otce skládá těžkou zkoušku. Zkoušku na pistolníka. Než se z něj ale stane obávaný muž a nemilosrdný lovec musel Roland ujít dlouhou cestu. Společně se svými přáteli je poslán do Hambry, kde mají splnit na první pohled lehký úkol. Tajná mise se ale Rolandovi navždy zaryje do paměti. Do cesty mu vstoupí nejen velké zlo, ale poprvé pozná, jak velkou moc má i láska.

Celou recenzi si můžete přečíst na stránkách fantasya.cz

Český název: Temná věž - Zrození pistolníka | Originální název: The Dark Tower, Volume 1 - The Guslinger Born | Autor: Stephen King, David Peter Série: Temná věž 1 Počet stran: 240 | Nakladatelství: Crew
Hodnocení: 4/5

You Might Also Like

0 komentářů