Svět knihy 2016 | Sobota

května 10, 2016


Páteční program už visí pár dní na blogu a tady je moje sobota. Opět se tu pár akcí kříží, takže mít po ruce Hermionin obraceč času by nebylo na škodu. Nejvíce se v sobotu těším na Yrsu.

P003 - Pravé křídlo - 09:30 - 19:00

Udělejte si vzpomínku!

Vytvořte si stylové knížky (ročenky) pro studenty, abyste nezapomněli na své kamarády a zážitky ze školy. Máte už několik let po škole? Nevadí! Nechte si udělat ročenky i pro firmy, sportovní kluby nebo svatební knihy. Sociální sítě dnes frčí, ale opravdová kniha plná fotografií, kterou můžete prolistovat, bude trendy napořád. Začít můžete hned na veletrhu! Přijďte se zdarma vyfotit do fotokoutku se zábavnými rekvizitami a začněte sbírat fotky do Vaši ročenky.

Pravé křídlo - 09:30 - 19:00

Společenské hry

Navštivte stánek klubu deskových her Paluba, kde se můžete naučit a vyzkoušet si mnoho druhů deskových her, vše pod vedením odborných lektorů.

SÁL ROSTEME S KNIHOU - Pravé křídlo - 10:00 - 10:50

Warcraft v Česku (opět) vládne!

Fenomenální fantasy svět „Warcraft“ u nás znovu naplno ožije spolu s velkofilmem „Warcraft: První střet“. Než se tak stane, skotský autor William King pokřtí románovou novelizaci snímku a vy se dozvíte vše o chystaných knižních a komiksových novinkách. Chybět nebudou ani kostýmovaní borci a borky!

S201 - Střední hala - 12:30 - 12:55

Soutěž o nejlepší recenzi na severskou knihu – slavnostní vyhlášení

Ceny nejlepším recenzentům z řad středoškolských studentů předají zástupci severských velvyslanectví v Praze, Skandinávského domu, časopisu iLiteratura a partnerských firem. Ceremoniál doplní čtení z vítězných recenzí.

LITERÁRNÍ SÁL - Pravé křídlo - 13:00 - 13:50

Do hlubin severských dějin

O mrazivé, temné a velmi inspirativní severské historii a své tvorbě, která z ní vychází, pohovoří finská autorka Katja Kettu („Porodní bába“, „Sběratel dýmek“ ), dánský autor Kim Leine („Proroci z fjordu Věčnosti“) a islandský autor Sjón („Syn stínu“, „Měsíční kámen“, „Múza z lodi Argó“).

P615 - Pravé křídlo - 13:00 - 13:45

Tereza Matoušková – autogramiáda

Mladá autorka fantastiky bude podepisovat novinku „Děti vánice“ i starší knihy ze světa Podmoří. Podpis můžete získat i od ilustrátorky „Dětí vánice“ Aleny Kubíkové.

SÁL ROSTEME S KNIHOU - Pravé křídlo - 14:00 - 14:50

Yrsa Sigurðardóttir - beseda s islandskou královnou krimi

Islandská autorka krimi a duchařských thrillerů, Yrsa Sigurðardóttir, opět navštíví Prahu, aby českým čtenářům představila svou novou knihu "Pamatuji si vás všechny" a pohovořila s nimi. Po besedě následuje autogramiáda na stánku L104

AUTORSKÝ SÁL - Levé křídlo - 15:00 - 15:50

Literatura a rock

Představení hudebních děl tuzemských i zahraničních skupin a interpretů, jež jsou inspirována literaturou. Zazní komentované ukázky z tvorby The Beatles, Petra Nováka a George & Beatovens, Ricka Wakemana, Aphrodite´s Child, Jaroslava 99 a Kafka Bandu, Camel, Juliana Jay Savarina a dalších. Pořadem provázi šéfredaktor knižní přílohy Literárních novin Biblio a spolupracovník Radia Beat Jaroslav Císař.

L104 - Levé křídlo - 15:00 -

Yrsa Sigurðardóttir - autogramiáda

Islandská autorka krimi a duchařských thrillerů bude podepisovat svou novou knihu "Pamatuji si vás všechny".

S201 - Střední hala - 15:30 - 15:55

Minikurz švédštiny

Zajímá vás největší severský jazyk, v němž můžete vytvořit celou větu jen ze samých samohlásek: „I åa ä e ö å i öa ä e å“? Profesionální lektorka z The Scandinavian Language School Linda Kaprová vás naučí základní švédská slovíčka a fráze a povypráví, čím je tento severský jazyk speciální.

LITERÁRNÍ SÁL - Pravé křídlo - 16:00 - 16:50

Setkání s Josteinem Gaarderem

Beseda se světoznámým norským spisovatelem, autorem bestselleru „Sofiin svět“, přeloženém do 59 jazyků, a celé řady úspěšných knih pro děti a mládeži románů pro dospělé („Dívka s pomeranči“, „Principálova dcera“, „Vita brevis“, „Tajemství karet“, „Jako v zrcadle, jen v hádance“ aj.).

FANTASY & SCI-FI - Pravé křídlo - 18:00 - 19:00

Fantastické knihy roku 2016

Nepřehlédnutelná postava české science fiction a fantasy scény Martin Šust představí nejzajímavější tituly fantastického žánru vydané či teprve chystané v roce 2016. Nenechte si ujít přednášku, v níž se dozvíte řadu mnohdy ještě nezveřejněných informací z nakladatelského zákulisí…

S201 - Střední hala - 18:00 - 18:50

Byla tady Britt-Marie, babička i Ove

Blízké setkání s mužem jménem Ove, babičkou, která pozdravuje a omlouvá se, ale i s Britt-Marií! Čtení z děl Fredrika Backmana oceňovanými interprety jeho audioknih Janem Vlasákem a Valérií Zawadskou, beseda a křest audioknižní novinky „Byla tady Britt-Marie“.

You Might Also Like

0 komentářů