Chrany, chrany, všude chrany!

dubna 03, 2016

Démonský cyklus od amerického spisovatele Petera V. Bretta patří mezi mé nejoblíbenější série. Každý doposud vydaný díl byl pro mě velkým wauuuuu a proto tuto sérii i hojně doporučuji všude okolo. Kromě čtyř dílů Peter V. Brett vydal i několik povídek, které zasahují do tohoto světa. A tyto povídky vyjdou konečně i u nás! Můžeme si tak trochu zkrátit čekání na poslední díl, který vyjde snad někdy v příštím roce.

Podle edičního plánu, který můžete najít na stránkách nakladatelství Triton, se kniha bude jmenovat Chrany. A co jsem tak hledala na netu, tak třeba podle buxu má vyjít už 31. května, příští měsíc! A obsahovat bude tří povídky.


Souborné vydání tří povídek (Brayanovo Zlato, Velký Bazar, Poselský odkaz), které doplňují Démonský cyklus.
V povídce Brayanovo Zlato se setkáváme s Arlenem Sedlákem. Ten má jako sedmnáctiletý poselský učeň před sebou svou první výpravu spojenou s nocováním na cestě. Ocitne se v mrazivých horách, sám a s nebezpečným nákladem. K tomu ho stále pronásleduje obří skalní démon Jednoruký…
Byly časy, kdy démoni ještě nebyli tak troufalí. Chrany totiž dokázaly víc než jen držet jadrnce v mezích, ale umožnily člověku bránit se, bojovat a vítězit. Arlen by rád světu tuto magii vrátil. Abban, kupec z krasijského Velkého Bazaru, zase ochotně nabídne ke koupi cokoli, po čem lidské srdce touží.
Hrdinou Poselského odkazu je Trnka Damaj. Po rodinné tragédii prchá do močálů. Sám, bez ochrany, jen s vlastním důvtipem a špetkou bylinkářských znalostí. Dokáže malý chlapec vzdorovat noci plné démonů? Posel Ragen, na kterého po dvaceti letech v sedle začíná doléhat věk, je však ochoten riskovat cokoliv pro jeho záchranu.
Ukázku z knihy najdete zde.

Český název: Chrany | Originální název: Brayan's Gold, The Great Bazaar, Messenger's Legacy | Autor: Peter V. Brett Počet stran: 216 | Nakladatelství: Triton

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Kniha vypadá velmi zajímavě :) Moc ráda si ji přečtu, ale nejsem si tak úplně jistá, zda se na ni v mém nekonečno nekonečném wishlistu dostane, čemuž musíš určitě rozumět ☺.

    Hezkou neděli ti přeji, Mimozemšťanka

    http://my-ideallife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle bude určitě zajímavé a pokud čteš Bretta, tak si na něj čas uděláš :) Já se moc moc moc těším XD ale taky mám prakticky nekonečný wishlist XD

      Vymazat
  2. Tak to jsem vůbec nevěděla, díky za upozornění! Knížku si určitě přečtu, moc se na ni těším. Bretta čtu taky ráda a všem ho doporučuju.

    OdpovědětVymazat