5 Nejlepších knižních novinek roku 2015

prosince 29, 2015

Rok 2015 končí za dva dny. Uběhlo to neskutečně rychle. Stala se spousta dobrých, ale i těch špatných věcí. Každý ušel nějakou tu cestu, poznal nové věci. A vyšla také velká spousta nových knih. Rozhodla jsem se proto sestavit žebříček svých pěti nejlépe hodnocených knih letošního roku, které vyšli právě v roce 2015. Nebudou tam tak zahrnuty knihy starší, pro ty bude článek úplně zvlášť. Jen je mi trochu líto, že jsem nestihla přečíst všechny novinky, které jsem měla v plánu. Chudák takový Vidořád nebo Trůn lebek. V novým roce ale bude (snad) spousta času na čtení.

Sága - Brian K. Vaughan, Fiona Staples

"Je to příběh, který vás pohltí a bude fascinovat nejen po grafické stránce, ale i svým propracovaným dějem a postavami, které se vám dostanou pod kůži."

Celou recenzi najdete zde.

Marťan - Andy Weir

"Je to boj o holý život, o pevné lidské odvaze a o víře. Jestli existuje kniha, kterou by si měl letos každý přečíst, tak je to Marťan. Opravdu to za to stojí. Mark Watney je totiž někdo, na koho se nezapomíná."

Celou recenzi najdete zde.

Fangirl - Rainbow Rowell

"Hledáte - li knihu, která vás dokáže učarovat svým příběhem a pohltit, Fangirl je ta pravá. Je to příběh, který bude bavit všechny milovníky dobrých příběhů, fanoušky fanfikcí a nekonečné snílky."

Celou recenzi najdete zde.

Krycí jméno Verity - Elizabeth Wein

"Krycí jméno Verity vás překvapí svou hloubkou, procítěností a trýznivým osudem dvou mladých žen. Čtenář podvědomě tuší, jak to asi skončí, otázkou ale je, kdo z koho."

Celou recenzi najdete zde.

Slova paprsků - Brandon Sanderson

A vtipná věc na závěr. Tuhle knihu ještě nemám dočtenou, ale do konce roku ji stihnu. Prostě musím. Jsem už v půlce a je to bomba, jako vážně mega bomba a čím jsem dál, tím je lepší a lepší. Nechci vůbec hádat, co bude na konci.

Tohle tedy byla moje pětice nejlepší novinek. Žánrově je to docela různorodé. A na konec by mě tedy zajímalo, jaké knihy letos učarovaly vám? Která novinka se letos stala vaší nejoblíbenější knihou?

You Might Also Like

1 komentářů