Rudá královna | Victoria Aveyard

listopadu 20, 2015

Rudí a Stříbrní. Na první pohled nerozeznatelní, ale stačí jediný šrám či drobné zranění. Krev prozradí všechno. Stříbrní jsou něco jako vládci světa, obdařeni bohatstvím a především nadpřirozenými schopnostmi. Naopak Rudí jsou naprosto obyčejní, zbídačení a především jsou to oni, kdo musí odejít do staletí trvající války. A pak je tu Mare Barrowová.

Mare je Rudá. Životem se většinou protlouká, do školy chodí jen sporadicky a aby aspoň něčím přispěla své rodině, krade. Ulice a nemilosrdný způsob života ji naučil hodně. Její tři bratři jsou ve válce a ji samotnou čeká za necelý rok odchod na bojiště. Matka je zoufalá a otec se vrátil jako veterán bez nohy a jedné plíce. Mare je se svým osudem smířená, když ale musí odejít do války její blízký kamarád, rozhodne se jednat. Shoda náhod ji zavede až do královského paláce, kdy během výběru nové královny vyjde najevo, že Mare v sobě ukrývá jednu velmi neobvyklou schopnost. Schopnost, kterou by Rudí mít neměli. 


Tohle je svět, který chci zničit, svět, který se snaží zničit mě i všechno, na čem mi záleží. Teď jsem teprve doopravdy viděla, proti čemu stojím a jak obtížné, jak nemožné bude zvítězit. Ještě nikdy jsem se necítila tak maličká jako teď, s tím ohromným mostem klenoucím se nade mnou. Vypadal, jako by mě chtěl celou spolknout.

Celou recenzi si můžete přečíst na webu Neoloxuru.

Český název: Rudá královna | Originální název: Red Queen | Autor: Victoria Aveyard Série: Rudá králvona 1 Počet stran: 360 | Nakladatelství: CooBoo | Žánr: Fantasy, Young Adult, Dystopia, Romance
Goodreads | CBDB
Hodnocení: 4/5

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Jé, super, aspon jedna kladnější recenze:D. I když taky z recenze taky cítím, že by se bez ní člověk obešel..:D

    OdpovědětVymazat