Yorrân | Nejen nový příběh, ale i nový svět

května 27, 2015

Spisovatelé to nemají nikdy moc lehké. A začínající už vůbec ne. Proto jsem se rozhodla pomoci jednomu začínajícímu. Jan Dobšenský píše, že ten příběh v sobě nesl už deset let. Než se ale mohl objevit na stránkách knih, uběhla velká spousta času a sil. Proto se rozhodl požádat o pomoc nás, čtenáře. A to pomocí Startovače. Akce běží už pár týdnu a do konce zbývá 14 dní a pár hodin. Už teď je ale jasné, že je splněno. Tak proč o tom tady píšu? Protože to stojí za pozornost a jedná se o fantasy! A já mám ráda fantasy literaturu.

"Proč byste měli podpořit zrovna můj projekt a mojí knihu? Čím se liší od desítek jiných knih české fantasy? Snad tím sloganem. Nejen nový příběh, ale i nový svět. Kromě nového příběhu nabízím i dobrodružství při objevování nového světa."

Anotace: Yorrân je epická fantazy odehrávající se na rozsáhlém území fiktivního světa. Není to příběh jediného ústředního hrdiny, i když pověstnou červenou nití knihy je putování chlapce, mladíka a později muže rozlehlým neznámým světem. Sledujeme ho, když se jako mladý muž vydá na dalekou plavbu za hranice známého světa. Bohužel v divočině svou loď ztratí a čeká ho spolu s jeho druhy dlouhý a nebezpečný návrat domů. Osud tomu však chce, že i v tom divokém, primitivním světě zažije příhody a potká lidi, kteří zásadním způsobem ovlivní jeho životní pouť. Kvůli lásce k domorodé princezně se zaplete do války, která vyvrcholí válečným střetem tvou odlišných světů. V nemilosrdné válce o bytí a nebytí sice získá první válečné zkušenosti a jméno, ale ztratí mnohem víc. Přichází o své iluze, o lásku, a aniž to tuší i o domov. V závěru knihy jej opustíme, krátce před jeho návratem do rodného města, zklamaného a bezradného.

"V minulém roce si Yorrân „sáhl“ pro prvé ocenění, když se jedna z kapitol knihy dostala až do finále soutěže „ O nejlepší fantasy“. Snad to můžete brát jako příslib, že se při čtení nebudete nudit."

Pokud vás to aspoň trochu zaujalo, určitě mrkněte na Startovač, nebo stránky knihy, kde najdete v rubrice "Příběh" i několik ukázek.

You Might Also Like

0 komentářů