Knihomolův týden #3

května 10, 2015

Po delší době se opět hlásím s projektem Knihomolův týden. Dva týdny zpátky jsem neměla moc náladu, ale pomalu se vracím do svého zažitého režimu. V posledních dnech se objevilo spoustu zajímavých videí a článků a já na ně ráda upozorním.

Začal nám květen a v češtině vyšla další kniha od Rainbow Rowell - Fangirl. Pokud jste o této knize nic neslyšeli, tak by vás měla určitě zajímat. Je to sice young (new) adult, ale pro mě osobně jedna z nejlepších, jakou jsem kdy četla. Na blogu už najdete i recenzi, tak vás snad přesvědčím, aby jste si knihu přečetli. 

Kromě Fangirl jsem měla možnost přečíst si i tolik probíranou Girl Online od světoznámé vlogerky Zoelly. Kniha ale bohužel nebyla můj šálek čaje. Girl Online už ale brzo vyjde na pultech českých knihkupců, takže si ji můžete přečíst také. Recenze zde.

Pokud sledujete zahraniční blogosféru nebo spíše vlogosféru, tak se v poslední době rozběhla akce s tzv. knižními boxy. Nejvíce teď frčí OwlCrate. O těchto boxech si můžete více přečíst na blogu u Kath. A proč to zmiňuji? Myslela jsem, že u nás nic takového není. A ono je! Knihobit je úplná novinka a jejich první měsíční box startuje už 18. května. Na jejich stránkách najdete všechny možné informace, takže pokud vás také zaujaly tyto boxy, mrkněte se. Ráda bych se taky do toho zapojila a jeden box si objednala. Dosti se mi na tom líbí, že v balíčku dostanete knihu z žánru, který máte rádi.


A když už jsme u té zahraniční vlogosféry, tak v poslední době všichni žijí seriálem Shadowhunters. Všichni určitě znáte Cassandru Clare a její Nástroje smrti. Filmové zpracování prvního dílu se po pravdě moc nepovedlo (bleh) a všichni si tak mysleli, že tímto filmem to i skončí. Ale ne. Knižní série dostala druhou šanci a to v podobě seriálu, který si vzala na starost televize ABC Family. V posledních dnech tak byla zveřejněna jména hlavních protagonistů. A co na ně říkáte vy? Četli jste tuhle sérii? Osobně se mi zatím líbí jen představitelka Clary. Filmová Lily Collins mi do této postavy nikdy nesedla.



Máte rádi knihy od Brandona Sandersona? Tak na svém facebooku před pár dny zveřejnil, že dokončil sérii Zúčtovatelé. Juch juchhhh. Teď už si jen musíme počkat na překlad. Druhý díl by ale měl vyjít už brzo brzičko v létě pod názvem Ohniboj

V pondělí do Prahy zavítal jeden hodně oblíbený autor. Jo Nesbø! Sama jsem od něj nic zatím nečetla, ale moje nejlepší kamarádka s přítelem se jeli na něj do Prahy podívat. A oba ukořistili podpis a vystáli si dlouuuuuhoouuu frontu. A jak jste na tom s Nesbem vy? Zatím jsem na něj slyšela jen samou chválu. Kterou knihu od něj máte nejraději? A byli jste na jeho autogramiádě?

Sherlocka Holmese asi představovat nemusím. V červnu bude uveden do kin jeho nová adaptace s Ianem McKellenem (Gandalf, Magneto) v hlavní roli!


Musím se taky přiznat, že jsem konečně viděla filmové Odstíny. Sérii Padesát odstínů šedi jsem četla a po pravdě mě to moc nebavilo. Nepatřím mezi hejtery, ale ani ty, co sérii milují. Jen mě prostě nebavila a nic na ni nevidím. Na film jsem ale byla zvědavá. A kdo asi nebyl? Nic jsem od filmu ale nečekala a díky za to. Film totiž byl velké zklamání ať se to týkalo herců nebo i celkového zpracování. A co jsem tak četla, scénář ke druhému dílu bude psát manžel samotné spisovatelky. Máte rádi tuhle erotickou sérii? Viděli jste film?

Z filmového světa mě dále zaujalo nové zpracování Frankensteina. Film Victor Frankenstein vyjde v říjnu a v hlavních rolích se objeví Daniel Radcliffe a James McAvoy.


A na závěr už jen třešničku na dortu. Ediční plán nakladatelství Host na podzim! Druhá polovina roku bude ve znamení druhých dílů Kostičasu a Písně krve.

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Já jsem Padesát odstínů viděla a musím říct, že se mi tento film líbil a už se těším na další díl. Jde vidět, že každý člověk je jiný a každému se líbí něco jiného. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já to tak beru, každému se líbí něco jiného ;) Kamarádce se to taky líbilo :D

      Vymazat
    2. Však ne :D já jsem to asi blbě napsala nebo to blbě zní :D

      Vymazat
  2. Já jsem četla od Nesba jen Sněhuláka. Ale četla jsem to po Písečném muži od Keplera a přišlo mi to na jedno brdo. Nesbovi zkusím dát ještě šanci, ale já mám radši klasickou detektivku než severskou krimi. :-)
    Ediční plán Hosta je zlo! Mám tam asi 4 knihy, které chci. A to se krotím :D

    OdpovědětVymazat
  3. Na Knihobita jsem zvědavá a plánuji se určitě zapojit a boxík někdy taky objednat, držím jim palce, aby se projekt rozvíjel a udržoval :)
    Od Nesboho (prý se to tak skloňuje, i když mám tendence psát Nesboa) jsem četla Sněhuláka a Netopýra a obě jsou strašně super, já severským detektivkám poměrně propadla, takže je to můj šálek kávy, do Prahy jsem se bohužel nedostala, ale věřím, že to byl skvělý zážitek :)
    Co se týká Odstínů, tak jsem se do prvního dílu pustila jen díky tomu, že měl jít do kin film a postupem času jsem si říkala, že čtu akorát hooodně prodloužený trailer na ten film, v něm totiž bylo snad všechno :D K filmu jsem se ještě nedokopala, ani k dalším dílům, ale chtěla bych to dotáhnout dokonce :) Hlavně doufám, že bude v dalších dílech méně 'vnitřní bohyně', ta mi pila krev :D
    A Host mě v druhé polovině roku asi zruinuje, to snad ani není možné :D

    OdpovědětVymazat
  4. Uf.. Shadowhunters... no, těším se docela dost, ale trochu mě mrzí, že Jamieho vyměnili za někoho, kdo mi tam nesedí. Přece jen Jaceovi blond vlasy a ten jeho rozcuch mu tam seděl a teď najednou tam bude úplně někdo jiný.
    50SoG jsem viděla, i když bych správně ještě neměla :D a upřímně? Neměla jsem se koukat, protože ještě jsem to nedokázala pochopit a ...asi na to ještě nemám hlavu. :)

    OdpovědětVymazat