Sraz v nakladatelství Host | 21. února 2015

února 25, 2015

Tak se přidávám i já do zástupu článků o knižním srazu, který se konal v sobotu 21. února. Jak už bylo zmíněno, nakladatelství Host si vybralo 12 blogerů a pozvalo je k sobě do redakce. Na celou akci jsem se neskutečně těšila, byla to pro mě velká čest, že se mi dostalo takového pozvání. Nikdy bych totiž nevěřila, že se se svým blogem dostanu až do takové fáze, že budu pozvána do samotného nakladatelství.

V sobotu před 11 hodinou jsem tedy vyrazila. V Brně jsem byla už od pátku, takže jsem se mohla v klidu prospat a náležitě "psychicky" připravit. Nejdřív jsem se ale sešla s Verunkou z Knižního přátelství. Její tatínek byl tak hodný, že nás pak zavezl až přímo před redakci. Tam už na nás čekalo pár blogerů společně s hostitelkami - Petrou Plevovou a Evou Sedláčkovou. 

O půl dvanácté se pak začalo. Ani pořádně nevím, o čem mám psát jako první. Celý den byl totiž tak nabitý informacemi a zážitky, že by to vydalo na pořádnou slohovou práci. Během celého srazu panovala naprosto uvolněná a příjemná atmosféra. S necelou půlkou blogerů jsem se už osobně viděla a ostatní jsem znala díky tomu, že jejich blogy mám mezi oblíbenými. A co se tedy dělo? Povídali jsme si, smáli se, někdy jsme doslova tlemili, taky se hodně jedlo a musím říci, že pizzu nechci teď pár týdnů vidět. Byla nám představena celá redakce s podrobným výkladem, co kdo a na čem pracuje. Dozvěděli jsme se, proč jsme zrovna my byli vybráni, dostali jsme detailní informace o tom, jak vlastně vzniká kniha, jaké jsou plány Hostu do budoucna a jak by jsme se mohli více zapojit do celého dění. V závěru jsme se pak rozdělili do tří skupinek a zkusili jsme v krátké chvilce vymyslet propagaci pro novou knihu. 




Dělo se toho opravdu hodně. Vůbec nechápu, jak jsem mohla být ze začátku nervózní. Obě hostitelky byly neskutečně milé, vyslechly si každý náš názor či poznatek a chovaly se k nám neskutečně kamarádsky a vstřícně. Já sama jsem se dozvěděla spoustu nového, zajímavého a na další spolupráci se opravdu těším.

Každého ale určitě bude nejvíce zajímat to, co jsme dělali v hostovském skladu. Nejdřív jsme si ho samozřejmě prohlédli. Všude kniha na knize, doslova ráj na zemi! Po prohlídce jsme pak každý dostali papírovou taštičku se třemi knihami, které jsme si dopředu mohli vybrat. To ale nebylo to největší překvapení. Tím se pro nás stala paleta plná vyřazených knih, ze které jsme si každý mohli vzít cokoliv a kolik jsme chtěli. V tu chvíli se z naší malé skupinky stala nenasytná a všežravá bestie. Nemohli jsme je tam prostě nechat, když oni by ty knihy pak vyhodili... Byla to velká sranda, když jsme se rukama i nohama snažili prohrabat obrovskou spoustou knih a ukořistit tu, kterou nemáme a chceme. Myslím, že si každý z nás odnesl pěkně velkou hromadu. 

Co napsat na závěr? Myslím, že děkuju je slabé slovo. Když jsem si zakládala blog, počítala jsem s tím, že budu jen psát recenze. Před rokem jsem ale začala chodit na knižní srazy a od té doby se všechno změnilo. Blog jde dopředu a vyvíjí se. A podle mě tím správným směrem. Pozvánka na tento sraz mi je důkazem. Jsem opravdu moc vděčná, že jsem se mohla této malé/velké události účastnit a že si na nás Petra i Eva udělaly čas ve svém volnu. Pevně věřím, že tímto naše spolupráce nekončí a že to bude ještě lepší a zajímavější.





#hostovskadvanactka



You Might Also Like

5 komentářů

  1. Opravdu ti závidím. Museli jste si to užít. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezký report, Terezko. Je super, že jsi fotila. :-) Skvěle jsme si ten den užili. Snad se brzy zase sejdeme ve stejné společnosti. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. miluju, jak sme, snad temer vsichni, dali jako uvodni fotku ty dvere :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Paráda! Mně se moc líbí i ty záběry knihovny - je úžasně uspořádaná, lákavá. =)

    OdpovědětVymazat
  5. Také jsi to moc hezky popsala a navíc doplnila bezva fotkami! :) Ten sraz byl vážně super a upřímně doufám, že se ještě někdy podobně sejdeme! :)

    OdpovědětVymazat