24hodinový Read-a-thon | Leden 2015

ledna 15, 2015

Knižní maratony určitě zná každý a já už si dlouho pohrávám s myšlenkou jeden pořádat. Ale ne ten obvyklý týdenní nebo víkendový, ale pouze jen 24 hodinový. V poslední době totiž nemám tolik času, a tak když běží nějaký týdenní maraton (naposledy ho pořádala Vendea nebo běžel Bout of Books maraton), tak nic nestíhám a přečtu toho žalostně málo. Proto jsem si vybrala ten jednodenní. Jde o to, aby jste si udělali na jeden jediný den čas a zkusili během 24 hodin přečíst co nejvíce. Podobný maraton můžete najít i v zahraničí (teď o víkendu poběží třeba 2nd Annual 24 Hour Read-A-Thon) a tohle bude jen taková česká verze.

A kdy to teda vypukne? V sobotu 31. ledna 2015! Čtení začne přesně po půlnoci v pátek a končit bude též o půlnoci druhého dne. Hlavním cílem je přečíst co nejvíce knih. A je jasné, že každý nezvládne číst v kuse 24 hodin. Takže pauzy na jídlo, odpočinek nebo spánek je samozřejmostí.

Pokud by jste se tedy rádi také zúčastnili, máte tu možnost se přihlásit. Byla jsem tak aktivní, že jsem vytvořila svůj první přihlašovací formulář na Inlinkz. Tak snad jsem tam nic nepopletla. Kromě toho můžete o read-a-thonu sami něco napsat, natočit (třeba postup čtení apod) nebo sdílet tento článek. Příkladem vám může být tohle super video od Little Book Owl:


Už předem děkuji všem, kdo se zapojí. Klidně mi napište do komentářů, pokud máte nějaké dotazy či pokud máte vybrané knihy, které budete ten den číst. Jsem zvědavá, tak pište pište.
A tady už je to přihlášení:

You Might Also Like

23 komentářů

  1. Jdu do toho. Konečně budu mít pořádný důvod si 24 hodin číst. A pokud to všechno vyjde, tak si můžu říct, že to bude odměna za zkouškové :) :D Knihy si ještě promyslím.

    OdpovědětVymazat
  2. Jdu do toho, alespoň se s tím čtením konečně pohnu a budu taky někdy odpočívat. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Když budu mít po zkouškách (jakože snad ano), určitě se zapojím. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Úžasný nápad! Bloggerky z knihpedie do toho jdou obě :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ráda se zapojím, protože taky nestíhám číst. Knížky se mi doma hromadí, takže nějakých 24 hodin na čtení je super, aspoň nebudu prokrastinovat u počítače :)

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělý nápad! Poslední dobou čtení moc nedám a Ježíšek mi nadělil mnoho úžasných knih, kterých se nemůžu dočkat! :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Konečně jsem narazila na maraton i v česku! Jestli ten den budu mít volný, určitě se zapojím! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ha! ...
    Jdu do toho taky! :3
    24 hodin čistého čtení, YES!

    OdpovědětVymazat
  9. Ráda bych se zapojila, ale v sobotu 31. budu na tanečním soustředění, kde se 24 hodin denně tančí a ne čte :D Kdyby se mi ale náhodou ten den uvolnil, ráda se zapojím :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ach, tak to je smutné, my máme ten den doma oslavu narozenin, takže mi to asi nevyjde.. NO, snad bych se mohla přidat alespoň částečně, kdybych třeba v noci nespala.. :D Tak já si to ještě rozmyslím! :) Jinak je to skvělý nápad, Terezko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to nebude jediný read-a-thon, který budu pořádat, tak se můžeš přidat příště, ale i tak děkuju ;)

      Vymazat
  11. Tohle si ještě budu muset promyslet. Když na to přijde, dokážu toho za den přečíst hodně, ale radši to dělám, když mám náladu (nebo se zažeru do knížky), než abych si jeden den řekla, že budu číst. (A navíc mi je pak obvykle líto, že mám tu knížku přečtenou moc rychle.) =D Ale třeba bych to zkusila, uvidím...

    OdpovědětVymazat
  12. Yees! To bude paráda! :D Teším sa ako nikdy :D ... Videla som video od Little Book Owl už dávnejšie, ale nechcelo sa mi do toho ísť, lebo sa mi nechcelo ísť samej :D .... Ale keď idete aj vy, tak aj ja :3 :3 :3 :3

    OdpovědětVymazat
  13. Skvělej nápad, jdu do toho! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to mě mrzí, že zrovna třináctýho prvního jsem na Pragoffestu, takže se nebudu moc zůčastnit :/

    OdpovědětVymazat
  15. Taky se přidám :) skvělý nápad ... zatím jsem se ještě žádného z těchto čtecích maratonů neůčastnila, tak uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
  16. Haha, v pátek zkouška, to zase nepůjdu spát, tak se budu muset vyspat ještě před půlnocí a konečně začít odškrtávat z to-read listu nějaké knihy. Fakt super nápad. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Přidávám se skoro na poslední chvíli :)) Snad prolomím čtecí blok.

    OdpovědětVymazat
  18. tak jo, ja se taky hlasim, ale nerucim za to, kolik toho stihnu, budika si kvuli tomu davat nebudu :-P

    OdpovědětVymazat
  19. Může se jenom zeptat - platí, když mám knihu rozečtenou? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, ale počítají se jen stránky, které přečteš v sobotu....tedy jestli si budeš počítat počet stran :D

      Vymazat
    2. Super, díky ;) Asi jo, nějak to rozpočítám.

      Vymazat
  20. Ach... tak i přes to, že jsem si říkala, že nebudu nic mít a zapojím se, mi to nevyšlo. V pátek mi napsali, že jdu dnes na komparz na celý den.
    Doufám, že budeš pořádat víc takových akcí, ráda se do ní příště naplno zapojím (snad). :)

    OdpovědětVymazat