Knižní sraz: Brno | 29. listopadu 2014 | #narozeninyKK

prosince 03, 2014

Letošní rok se nese ve znamení knižních srazů. Na konci listopadu se konal další sraz a to v Brně, pořádaný Knižním kukátkem. V sobotu 29. listopadu jsme se tedy všeci sešli v restauraci Baroko a strávili jsme necelý půl den povídáním o knihách, soutěžením a zábavou. Celý sraz byl navíc zpestřen tím, že pořadatel - Vojta měl v sobotu narozeniny.

Sraz začal ve 13 hodin a probíhal jako většina knižních srazů. Povídali jsme si, převážně o knihách, ale i o škole a o nejrůznějších zážitcích. Vždycky se objevil někdo, kdo mě zajímavou a legrační historku, takže jsem se sama hodně nasmála. Při čekání na opozdilce jsme si i zahráli hru, kdy si jeden účastník vymyslel knižní postavu a my jsme mu pokládali otázky a hádali, o jakou postavu se jedná. Když pak všichni dorazili, tak jsme začali soutěžit. Samozřejmě o knihy. Podle Vojtových instrukcí jsme se rozdělili na čtyři skupinky. Hra měla tři kola - nejdříve jsme hádali autory knižních ukázek, následně jsme měli určit datum vydání dané ukázky a pak nám Vojta nadiktoval 12 nejnovějších knih a naším úkolem bylo uhodnout počet stran. Soutěž to byla zajímavá, vtipná a někdy i plná hlasitých reakcí. Zbytek srazu se pak nesl ve znamení debaty a postupného rozcházení. Dojíždějící spěchali na vlak či autobus a poslední účastníci se pak přesunuli do vedlejší kavárny, kde jsme se pak kolem 9 večer rozešli úplně.

Celý sraz utekl jako voda a já jsem ráda, že jsem mohla přijet. Bavit se takhle skoro celý den o knihách se mi nepoštěstí každý den. Proto je super, že je těch knižních srazů čím dál více. Děkuju tedy Vojtovi za pořádání akce, za super soutěž a snad si ty narozeniny s námi pěkně užil. Jak už to tak bývá, debaty na srazech bývají často peprné, šokující a hlavně nezapomenutelné. Jsem také ráda, že jsem poznala další nové tváře a snad se se všema zase brzo uvidím.


Knižní výhra. Děkuju mojí skupince za super spolupráci.

You Might Also Like

7 komentářů

  1. To je super! :) Je vidět, že jste si to užili. :) Překvapilo mě ale, že tam nebyla Rodaw! :O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvala se už dopředu, že nemůže...ale chyběla mi tam :)

      Vymazat
  2. bolo určite super :) až mi je ľúto, že sa na nejaký sraz nikdy nedostanem :( všetko je odomňa tak ďaleko a cestovať cez pol slovenska no... ale nikdy nehovor nikdy :)

    OdpovědětVymazat
  3. Bylo to opravdu super a jsem ráda, že jsem tam šla.. Bylo to zábavné. poznala jsem spoustu nových lidí a měla možnost popovídat si i s těmi, koho už znám. A ta soutěž byla hodně zajímavá. Naše skupinka skoro všechno tipovala :D Jo povídat si o knihách je super, ale nejlepší je, že se se během srazu začneme bavit úplně normálně a o běžných věcech.. Skvělý report :)

    OdpovědětVymazat
  4. Škoda, že jsem nemohla. Snad příště. ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem rád, že sis to užila. Hezky napsaný report, děkuji za něj! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Je fajn, že jste si to užili, ale jak jinak by to mohlo dopadnout, když dorazí samí milí blogeři? :)
    Doufám, že se zase na nějakém srazu shledáme :)

    OdpovědětVymazat