Knižní sraz: Praha | 18. října 2014

října 23, 2014


Byli jste už někdy na knižním srazu? Ne? Tak to děláte velkou chybu! Knižní srazy jsou totiž bombastické. Někoho může třeba odrazovat, že si na srazu nebude mít s kým povídat, že se jedná o sraz praštěných knihomolů, ale opak je pravdou! Povídat si budete mít s kým a možná ani nebudete stíhat si všechno říci. A i když se jedná o knižní sraz, občas se konverzace sveze do úplně jiných a hlavně netušených debat.

V říjnu se konal jeden velký sraz v Praze a svoji účast jsem potvrzovala už někdy na konci léta. A opravdu to stálo za to. Sraz se konal v sobotu 18. října ve 13 hodin. Do Prahy jsem dorazila už ale na 11 hodinu, na hlavním nádraží jsem si dala malý srázek s pár blogery - Vojtou, Šárkou, Filipem, a dalšími. Po krátké procházce Prahy a drobného občerstvení v McDonaldu jsme pak zamířili na sraz.

Celý sraz organizovaly blogerky Bastera z Knihy nekoušou, Madeleine z Knihy všeho druhu a Kristýna z Blog SauryShrnout, co všechno se dělo by asi bylo na pěknou slohovku. Sešlo se nás ale opravdu hodně. Jestli jsem to dobře počítala, tak na úvodní fotce v článku je 37 blogerů! Prostě wauuuu! Všechno to začalo knižní seznamkou, kdy jsme si každý postupně sedali k jinému stolku a seznamovali se. Bavili jsme se kdo odkud je, z jakého blogu, jaké knihy má rád apod. Za chvíli jsem z toho ale byla pěkně zmatená. Co jsem si ale všimla - téměř všichni milují Game of Thrones! Poté jsme se rozdělili na několikačlené skupinky a soutěžili o knihy, které nám poskytla Jota, Yoli, Knižní klub nebo Host. Moje skupinka, zvaná Vojtův harém, pak nasbírala největší počet bodů a za odměnu jsme si tak mohli vybrat každý jednu knihu. Ulovila jsem vysněné Dny krve a hvězdného třpytu. Dále pak probíhala soutěž týkající se českých autorů a pak akce zvaná Obětuj knihu. Všichni se ale určitě nejvíce těšili na knižní aukci, kdy jsme mohli díky bodům získaných v soutěžích, získat další knihu.


Sraz utekl, ani nevím jak. Kolem šesté hodiny, když skončila aukce, jsem se začali pomalu rozcházet. Spolu s malou skupinkou jsme se rozhodli ještě neskončit a zabalili jsme to ve městě v dalším McDonaldu. Tam pokračovala další knižní debata a jelikož nás bylo už málo, tak jsme si mohli i slušně popovídat. Ono když je vás hodně, tak kolikrát nestíháte nic kloudného říci a ani se nedostanete k tomu, oslovit všechny blogery, které by jste chtěli. Po dalších dvou hodinách se náš pidimini sraz rozpadl a všichni jsme zavítali domů. Já jsem pak, společně s Ilčou, zamířila směr Palmovka, kde jsme mohly díky Šárce přespat. U Šárky jsme si pak daly dobrý čaj a pokračovaly v debatě až někdy do půlnoci.

Celý den uběhl opravdu rychle a já si ho moc užila. Moc děkuju holkám, které sraz pořádaly, daly si s tím opravdu záležet. Vybraly pěkné místo pro sraz (Velké plus má také číšník, který nás obsluhoval. Bylo na něm opravdu vidět, jak se baví.) a organizačně to měly na jedničku. Jsem také ráda, že jsem mohla poznat další blogery a také moc děkuju Šárce za možnost přespání. Doufám, že bude v brzké době další taková skvělá akce.





Btw. Chtěla bych na závěr zmínit ještě jedno místo. V neděli, než jsem jela domů, tak jsem s holkama zavítala do kavárny Kočkafé Freya. Jako milovník koček jsem o tomhle místě snila a moc jsem se tam chtěla podívat. A bylo to tam úžasné. Dát si horkou čokoládu a u toho si hrát s roztomilými chlupatými klubíčky byl pro mě zážitek. Pokud tedy máte rádi kočky a chcete zažít nevšední zážitek, určitě se tam podívejte.





You Might Also Like

5 komentářů

  1. Ani nevíš, jak bych ráda na nějaký knižní sraz jela/šla, ale tak trochu se toho bojím. Věřím, že sis to náramně užila :) PS: O té kavárně Kočkafé jsem nikdy neslyšela a rozhodně ji musím někdy navštívit (hlavně kvůli těm kočičkám :3).

    OdpovědětVymazat
  2. Jé další krásný report :) Mám velkou radost, že se ti to tolik líbilo a že jsi si to tolik užila a udělala hezký výlet k nám do Prahy, to organizátora vždy potěší. Hele ani jsem nevěděla, že něco takového jako Kočkafé v Praze existuje, ale vyapdá to super :D :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem si sraz užila a taky jsem si odnesla Dny krve a hvězdného třpytu :) Teď už jen sehnat první díl :D
    Jinak o Kočkafé jsem slyšela a připadá mi to jako dost ujetý nápad na byznys, ale vlastně proč ne :D :) Navíc ty kočičky jsou hrozně roztomilé, jak tak koukám na tvoje fotky :)
    Jsem ráda, že jsem se dostala mezi skupinku vyvolených, která si sraz užila až do konce :) Bylo to skvělé a doufám, že bude zase nějaká další knihomolská kecací akce! :) :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kočkafé jsem si už našla, musím se tam někdy dostat... Jinak o srazu jsem už četla několik reportů, všechny (včetně toho tvého) byly moc povedené :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem sice na sraz nebyla ale chtěla bych. :)

    OdpovědětVymazat