Knižní shrnutí - Březen 2014

dubna 05, 2014

Březen utekl rychle, byl ale dosti produktivní a to překvapivě. Pomalu ale jistě totiž začínám skoro denně pracovat na bakalářce, takže toho času moc není. Do toho ještě chodím na brigádu a věnuji se svému dalšímu koníčku - seriálům. Navíc brzo začne zkouškové a učení na přijímačky, takže myslím, že ke konci dubna a v květnu to bude ještě horší. Tak i tak jsem stihla přečíst 12 knih a 2 krátké novely.

S nakupováním knih jsem se chtěla docela krotit, ale naneštěstí či naštěstí jsem na databázi knih nakoupila za opravdu krásné ceny. První dva díly Démonského cyklu a první dva díly Písně ledu a ohně (mám slíbený i třetí díl, ale to až pojedu na veletrh do Prahy). A když jsem byla na víkend v Brně, nemohla jsem odolat prvnímu dílu Ošklivých. Sérii jsem četla už kdysi dávno a líbila se mi, tak proč ne. Je to dystopie a ty já miluju. No a když už jsem zmínila veletrh v Praze a zákaz nakupování knih, tak jsem si řekla, že by byla dobrá výzva si do veletrhu nepořídit žádnou knihu. Tak uvidíme, jak dlouho mi to vydrží.

Kromě obvyklých recenzí se na konci března objevilo na blogu i pár článků věnující se sérii Píseň ledu a ohně. Každý den si do 6. dubna můžete přečíst něco málo o knižní sérii i seriálovému zpracování. A co jsem tedy za březen stihla přečíst?

Hned na začátku března se mi do ruky dostal recenzní výtisk druhého dílu od Daryndy Jones. Druhý hrob nalevo zdatně sekunduje prvnímu dílu a je i stejně vtipný a zajímavý. Série o drzé a prostořeké smrtce mě baví, takže doufám, že u nás časem vyjdou i další díly. 

Ohnivé srdce od Richelle Mead nemá ani cenu komentovat. Spin off série Pokrevní pouta mě opravdu baví a na každý díl se hodně těším. Ohnivé srdce sice bylo o něco slabší, na druhou stranu byl děj rozdělen na vyprávění z pohledu Sydney a Adriana. 

Další přečtenou knihou byla Scarlet. Po té co jsem si přečetla Cinder a byla naprosto unesena touhle sérií, jsem na druhý díl nedokázala dlouho čekat a byl téměř stejně skvělý jako první díl. No ke konci března vyšla zpráva, že třetí díl Cress vyjde už teďka v dubnu. Moje očekávání je opravdu veliké a u zahraničních blogerů jsem zatím viděla jen samé nadšení.

Jeden hrob za druhým, předposlední díl v sérii Nočních lovců, to už je taková klasika, že mě už ani nic nedokáže překvapit. Ani masochistický vrah v podobě ducha.

Vampýrská akademie sice u nás vyšla už dávno, díky filmovému zpracování dostal první díl novou hardbackovou obálku. Kromě toho najdete uprostřed i spoustu fotek jak z natáčení, tak i ze samostatného filmu. První díl VA mě bohužel nikdy neuchvátil, ale ty ostatní už jsou opravdu povedené. Tak i tak je to oddechové čtení, které pobaví.

Na knihu Bez naděje jsem byla opravdu hodně zvědavá, takže když byl ebook na buxu téměř za minimum ceny, hned jsem si ho koupila. A i když se jedná o romanticky laděnou četbu, má v sobě něco, co vás zasáhne a překvapí.

Kniha Conan - Meč s fénixem je pro mě první recenzní výtisk od Omegy. Kniha to nebyla špatná, ale asi jsem už zvyklá na jiný způsob psaní nebo vyjadřování. Tak i tak patří Conan mezi fantasy klasiku a jsem ráda, že jsem si pár povídek mohla přečíst.

Hon na lovce mě zajímal z jednoho důvodu. Jedním z autorů je totiž George R. R. Martin. A dostalo se mi strhujícího příběhu o hledání sama sebe a o tom, co je vlastně morální a co ne. Kniha je to opravdu zajímavá, dobře napsaná a vymyšlený svět je skvěle realisticky zpracovaný.

Další knihou byl úvodní díl Throne of Glass. A když jsem si četla, že je to kniha pro fanoušky Game of Thrones a Hunger games, tak se moje očekávání ještě navýšilo. A jaká teda byla? Skvělá! Throne of Glass je opravdu skvělá, zábavná, strhující kniha, kterou prostě nelze odložit. Neskutečně moc mě bavila, takže jsem si pak přečetla nejen povídku The Assassin and the Pirate lord, ale také dvě novely navazující na děj prvního dílu - The Assassin and the Princess a The Assassin and the Captain.



Předposlední knihou, kterou jsem v březnu přečetla byla pak Nebezpečná láska. Ano vím, že jsem s touhle skvělou sérií od Kateřiny Petrusové hrozně opožděná. První díl mě ale naprosto dostal a přečetla jsem ho na jeden zátah. Nebylo to sice nic nového pod sluncem, ale styl jakým je kniha vypravována je opravdu povedený. Doma mě už naštěstí hřeje poličku druhý díl, na který se vrhnu v nejbližší době.

Poslední knihou byl pak re-reading Lesu rukou a zubů. Chystám se totiž na třetí díl, tak jsem si chtěla první dva díly připomenout. A musím přiznat, že při druhém čtení mě tato série baví víc.

A na závěr článku přikládám ještě fotky knih, které jsem si pořídila, či dostala na recenzi:




You Might Also Like

3 komentářů

  1. Taky se chystám na 3.díl Lesu rukou a zubů! Jinak Druhý hrob nalevo si chci taky přečíst, mám ho doma, ale napřed si ještě musím přečíst 1.díl:)

    OdpovědětVymazat
  2. Takže rozhodně mě zaujala knížka Scarlet, zrovna se chystám číst první díl.. A Les rukou a zubů - asi tomu dám šanci.. Fakt hezké měsíční shrnutí :)
    Julča → www.fantasy-maniak.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Niektoré som už čítala, ostatné by som veľmi chcela :)

    OdpovědětVymazat