Knižní sraz: Brno | 26.dubna 2014

dubna 27, 2014

Tak jsem se i já dočkala a byla na svém prvním knižním srazu. Většinou je to buď moc daleko nebo v nevhodnou dobu. Tentokrát jsem si ale říkala, že půjdu i kdyby nevím co. Sraz byl navíc v Brně a tam teď každý pátek jezdím konzultovat bakalářku. Takže program na sobotu byl jasný a nezbývalo než čekat. 

Na sraz jsem se fakt těšila. Jako malé dítě. Konečně se mi totiž naskytla příležitost poznat naživo knižní blogery, navíc jedny z těch nejznámějších a nejoblíbenějších. Takže jsem v sobotu ráno byla i kapánek nervózní, protože jsem měla poznat lidi, které znám maximálně z článků a videí.

Na slovíčko s knížkou...

Všechno mělo začít ve 14 hodin před knihkupectvím Dobrovský. Jsem ale člověk, který všude chodí radši dříve, takže jsem se po městě potulovala už kolem jedné hodiny. Po půl jedné jsem pak šla ke knihkupectví a spatřila maličkou skupinku tří slečen. Nebyla jsem si ze začátku jistá, jestli to jsou účastníci srazu, ale pak jsem poznala Verunku z Knižního přátelství. Zamířila jsem si to k nim a už se začalo seznamovat. Ve dvě hodiny jsme pak v celkovém počtu jedenáct zamířili do říše knih.


V Dobrovském jsme strávili asi necelou hodinku, prohlíželi jsme si knihy a někteří si i nakoupili. Já se svým zákazem knih jsem jen okukovala a pomalu navazovala konverzaci s ostatními. Když jsem totiž v cizím prostředí, tak mi to chvíli trvá, než se rozpovídám. Překvapivě to šlo ale rychle a za chvíli jsem ani nestíhala říci všechno, co jsem chtěla. I přes to, že jsme se někteří viděli poprvé, vůbec to nebylo poznat a trapné ticho se nedostavilo. Po prohlížení všech knih jsme pak zamířili do knihkupectví a kavárny Academia, kterou najdete hned na kraji Náměstí svobody.


Přiznám se, že v Academii jsem byla několikrát, ale nikdy ne nahoře v kavárně. Na první pohled to tam bylo útulné a dosti mě překvapil přístup obsluhy. Byli opravdu moc milí, rádi nám v něčem vyhověli a celkově se mi zdálo, že se na nás pořád usmívají. Takový přístup nenajdete všude. V Academii se pak rozběhla debata nejen o knižkách, ale tak různě o všem. O škole, životě, filmech a jasně že i o knihách.

Rodaw, pořadatelka srazu, si pak pro nás připravila soutěže o knihy. Nejdřív jsme hádali počet knih v největší knihovně na světě a pak počty stran. Hádání počtu stran mě dosti pobavilo, ale bohužel jsem se trefila přesně jen do Divergence a to díky tomu, že jsem ji před pár dny četla. Tak i tak zábava byla a myslím, že se nikdo nenudil. Celkově byl celý sraz takový pohodový a veselý, nenucený a hlavně přirozený.

Bohužel pak ale nastala doba, kdy jsem musela domů. Ze srazu jsem odcházela dříve jak ostatní, už po páté hodině, protože jsem musela být brzo doma kvůli nedělní brigádě. Vstávám totiž v pět ráno a kdybych se nevyspala, tak by se mi vůbec nic nechtělo. Díky tomu jsem nemohla poznat další blogery, kteří dorazili po srazu s nakladatelstvím Host. A já se tak těšila na Madeleine, protože její videa patří mezi mé nejoblíbenější. Tak snad někdy příště...


Když to shrnu, bylo to paráda, opravdu. Ne že bych si normálně neměla s kým bavit o knihách, ale tohle bylo něco jiného. Za co jsem ale opravdu moc ráda, tak to, že jsem mohla konečně naživo poznat Irenku neboli Rodaw. Protože už z jejich videí jsem si ji hrozně oblíbila a na živo je prostě parádní. Stejně veselá, stejně milá, plná energie. Sympatická mi byla na první pohled i Verunka z Knižního přátelství (radši píšu z kterého blogu, protože Verunek bylo na srazu více), byla to velmi milá a zajímavá slečna. Doufám, že se brzo s něma zase uvidím na dalším srazu. A dále pak slečny okolo mě sedící - Verča a Adél z Knižní Louky. Teď doufám, že jsem nepopletla jména, protože to je u mě zvykem.

PS: Tímto článkem ale nechci jen shrnout včerejší akci, ale i poděkovat všem za super odpoledne. Navíc ještě jednou a zase děkuju Rodaw za knížku. Určitě si na ni brzo udělám čas a přečtu ji. A ještě ke kreslení, jestli by jste pak opravdu chtěli, abych vám něco nakreslila, na tašku, na cokoliv, tak mi klidně napište.

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Jé :) Tvuj první sraz a takhle super? Já na žádném ještě nebyla, ale chtěla bych a myslím, že když to tam bylo tak super, tak bych taky na nějaký zajela :)
    www.fantasy-maniak.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jsi beruška!! Tento článek mi udělal obrovskou radost. Moc Ti děkuji, že jsi přišla, jsi skvělá:)

    OdpovědětVymazat
  3. To se tak hezky četlo :) a konečně jsem dorazila i na tvůj blog, pak to tady budu muset pořádně prozkoumat. Moc ráda jsem tě poznala, byla jsi mi hned sympatická a bylo to skvělé, škoda, že jsi musela odjet tak brzo, ale i tak to bylo super. Jsem moc ráda, že jsem tě mohla poznat

    P.S. Jména si nepopletla, šikovná holka!
    P.S. 2 Já chci taškůůůů! (jako může to být i něco jiného, ale ta tvoje mě tak nadchla *tváří se znasněně a taky trochu závistivě*)

    OdpovědětVymazat
  4. To muselo být super, škoda, že jsem taky nemohla dorazit :) já zas byla celý víkend na brigádě, takže úplně chápu, proč jsi šla dřív. Být v práci bez spánku je fakt děs :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zrovna jednou nejsem v Brně a promeškám tak skvělou akci, to mě mrzí. Snad se mi to podaří na další a bude taky tak super :)

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkně si to napsala :-) byla škoda,že jsi musela tak brzo, ihned si mi sedla. Doufam,že příště posedíš trochu déle :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Velká škoda, že jsme se minuly, ale snad někdy příště jak říkáš :) Moc ráda bych tě poznala a v Brně jsem nebyla naposled.

    OdpovědětVymazat