RC Review: Hrej Hráčem

února 15, 2014

Český název: Hrej Hráčem
Originální název: The Love Game
Autor: Emma Hart
Série: Hra 1
Počet stran: 248
Nakladatelství: Galatea
Goodreads | CBDB

Anotace: Jaký je plán hry? Maddie v tom má jasno: Arogantní a egoistický playboy Braden z kalifornské univerzity představuje pro ni vše, co se jí na klucích hnusí. Připomíná jí totiž jejího bratra, který dokáže myslet jen na sebe a ničí životy všem v okolí. Maddie spolu s kamarádkami vymyslí plán, jak tomu namachrovanému Bradenovi za všechna příkoří udělit lekci. Hlavní aktérkou plánu je právě Maddie, která do měsíce Bradena svede, omotá si ho kolem prstu a pak ho surově odkopne.
Operace Hrej hráčem může začít.
Žádná ze zasvěcených holek ovšem nemá zdání, že podobný plán má i Braden se svými přáteli. A jakou hru hraje on? Plán je přimět tu paličatou a nedostupnou „královnu univerzity“, aby se do něj zamilovala, svést ji, a pak ji srazit na kolena.
Ani jeden z obou aktérů netuší, že život může změnit pravidla hry… Možná oba zjistí, že nejde člověka soudit podle prvního dojmu…

Maddie začíná svůj první rok na vysoké v Kalifornii. Při jedné akci se nechá vyprovokovat svými kamarádkami a vymyslí spolu hru, při které musí Maddie donutit největšího playboye, aby se do ní zamiloval. A pak ho odkopnout tak, jak to on dělá většině děvčat. Braden je doslova a dopísmene typický a arogantní frajer, který myslí jen na sebe a které Maddie nesnáší. Připomíná ji totiž jejího vlastního bratra a i když je to proti jejím zásadám, rozhodne se tomu frajírkovi dát lekci, na kterou nezapomene.

Braden je známý lamač srdcí a žádná holka mu neodolá. Téměř žádná. Jeho pozornost zaujme krásná, ale nedostupná Maddie a spolu se svými kámoši vymyslí plán. Plán na to, jak Braden přinutí královnu školy zamilovat se do něho a pak zničit její nedostupnou image.


Hrej hráčem je jedna z nejnovějších knih nakladatelství Gagalea. Jedná se o jednoduchý příběh dvou rozdílných lidí a ani jeden netuší, kam až je jejich vlastní hra zavede. Příběh je sice od začátku předvídatelný, ale jedná se o příjemnou oddechovou četbu.

Postava Maddie je od začátku sympatická a chová se jako typická holka na vysoké, která teprve objevuje celý svět. Nese si ale v sobě stín minulosti a je jen na ní, jestli ho dokáže překonat a jít dál. Oproti tomu je Braden divoký, nespoutaný a doslova magnet na všechny holky. Náležitě toho taky využívá a vysloužil si díky tomu pěkně divokou pověst. Když ho ale člověk pozná více, zjistí, že je to ve skutečnosti jiný člověk.

Příběh Maddie a Bradena nepatří mezi náročnou četbu. Díky realistickým dialogům jim ale jejich příběh uvěříte a budete ho prožívat s nimi. Jejich problémy jsou také hodně reálné a kdokoliv z nás mohl prožít něco podobného. Navíc se příběh čte rychle a kolikrát je doslova okořeněn o vtipné nebo drzé hlášky hlavních hrdinů.

Celá kniha je psána jak z pohledu Maddie, tak i z pohledu Bradena, což dopomáhá dostat se více do hlavy oboum hrdinů. Vidíte všechno z obou pohledů a jak se pomalu u každého rozvíjí city k tomu druhému. Řekla bych, že velkým plusem je i česká obálka, která se mi oproti originálu zdá více výstižná a zachycující atmosféru příběhu.

Hrej Hráčem je kniha, která zaujme především příznivce romantických, trochu lechtivých příběhů. Jedná se hlavně o příběh, u kterého nemusíte přemýšlet, můžete se plně oddat četbě a zapomenout na své okolí, na své vlastní problémy. Kniha se čte doslova sama a často se u ní ze srdce zasmějete. Zajímavý je i mírně otevřený konec, který si připravuje půdu na další díl.

Děkuji nakladatelství Galatea za poskytnutí recenzního výtisku.

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Nedávno jsem tuhle knížku četla a moc se mi líbila. :) Taky se mi víc líbí česká obálka.

    OdpovědětVymazat