Knižní shrnutí - Leden 2014

února 01, 2014

Na začátku každého měsíce jsem psala článek o nových a přečtených knihách - Měsíční chvástačka. S novým rokem jsem se ale rozhodla to trochu pozměnit a udělat něco jako měsíční shrnutí neboli update
V lednu jsem přečetla překvapivě dosti knih - celkově 16 knih.


Konečně jsem se dokopala k tomu a dočetla Strach moudrého muže a Zmizelou. Obě to jsou skvělé knihy, ale četla jsem je dosti pomalu. Zato série Cizinka, ta se mi čte dosti rychle. Čtvrtý díl Bubny podzimu má 1103 stran a nad knihou jsem seděla tak týden a to jsem u toho měla rozečtený ještě další knihy.


Letní zahrada, to bylo završení jedné velké ságy a i když kniha byla jiná, než předchozí dva díly, líbila se mi. Co mě ale hodně bavilo, tak to byla Cinder, ze které se vyklubala asi nejlepší kniha měsíce. Sice předvídatelná, ale přesto dobrá. V lednu jsem stihla i pár re-readingů. Třetí díl Stmívání a druhý díl Nástrojů smrti společně s Hobitem a Malým pricem byli dobré zpestření.


Volání netvora, to je zase kniha, která dosti překvapila. Přečíst se dá na jeden zátah a svým tématem se hodně podobá Hvězdám od Johna Greena.

Co se týče nových knih, tak jsem v lednu nastřádala dohromady 11 knih. Je to pěkná hromádka. Na fotce mi ale chybí Letní zahrada, kterou jsem půjčila. Dostala jsem ji na recenzi od knihkupectví Dobrovský. A jako téměř každý i já jsem využila slev na buxu. Sérii Chaos jsem totiž četla před více jak rokem a chtěla jsem si knihy časem koupit. Tak jsem po nich hnedka šáhla a vzala si k tomu i Volání netvora, z kterého se vyklubala skvělá kniha s nádhernými kresbami.


Mezi knihy, které jsem si pořídila v levných knihách patří Prokletí od Chucka Palahniuka a dva díly série Lord John od Diany Gabaldon. Nejdřív jsem myslela, že se jedná o samostatnou sérii, ale obě knihy úzce souvisí se sérií Cizinka. Poslední koupená kniha je pak první díl trilogie Mistborn: Finální říše. Tuhle sérii si chci přečíst už hodně dlouho a zatím jsem se k tomu pořád neměla, takže teď, když mám první díl doma, tak brzo začnu. 


Předposlední knihou je Hořící kříž od Diany Gabaldon. Jedná se o už pátý díl Cizinky a dostala jsem ho na recenzi od Fantasye. Poslední knihou, kterou jsem už četla, pak je Pod nekonečnou oblohou, kterou jsem vyhrála. 

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Trilogii Chaos jsem na blozích viděla několikrát. :D Taky patřím mezi ty, kteří si je pořídili. :D Když ale byly za tak skvělou cenu, tak to je super. :D :) Jinak pěkné kousky... :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Cinder se mi taky moc líbí. =) Přečíst 16 knížek za měsíc je úžasný. Já jsem bohužel přečetla jenom 11 knížek .

    OdpovědětVymazat
  3. 16 knížek za měsíc? Tak to ti tedy skláním poklony, to je hodně dobrý výkon. :) já jsem ráda, když stíhám přečíst takových sedm, ale samozřejmě pak také záleží na počtu stránek a čtivosti. :)
    Krásné přírůstky. ;) :)

    OdpovědětVymazat
  4. To je pěkná kupka ti řeknu :) Strach moudrého muže v tomto vydání bych chtěla sehnat, líbí se mi víc, než to starší. Trilogii Chaosu jsem si teď také koupila a budu číst poprvé. Jsem zvědavá, co řekneš na Mistborn, také mám v plánu někdy :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Hromada je to moc pěkná a knížek jsi taky přečetla hafo! :) Tomu říkám vykročit do nového roku pravou nohou :)

    OdpovědětVymazat
  6. tolik knížek! já chci taky!!!! :D taky jsem jich za leden přečetla dost 13), ale na tebe nemam :D

    OdpovědětVymazat