Seriály podle knih, na které se v roce 2014 těším nejvíce

ledna 12, 2014

Sherlock

- premiéra 3. řady: 1. ledna 2014
- anotace: Britská minisérie z pera scénáristů Stevena Moffata a Marka Gatisse přivádí brilantního detektiva Sherlocka Holmese a jeho věrného společníka Johna Watsona do 21. století.





Hannibal

- premiéra 2. řady: 28. února 2014
- anotace: Hlavními hvězdami seriálu HANNIBAL jsou Hugh Dancy (Velké C, Král Artuš, Černý jestřáb sestřelen) jako Will Graham, brilantní, empatický psycholog FBI, který je schopen intuitivně rekonstruovat zvrácené myšlenky a metody sériových vrahů. Tato schopnost ho však fyzicky a zejména psychicky šíleně vyčerpává. Jeho šéf a psovod Jack Crawford (Laurence Fishburne H. III - Matrix, seriál CSI), však Willovu zvláštní schopnost vidět do mysli zločinců nutně potřebuje. Proto se rozhodne pro netradiční taha najme pro svého detektiva uznávaného psychiatra, který má pečovat o Willovo pošramocené psychické  zdraví.  Dr.  Hannibal  Lecter  (Mads Mikkelsen - Casino Royale, Lov, Královská aféra) ví  o duševních  pochodech zločinců své, ale  jeho svěřenec  o  tom  samozřejmě  nemá  ani  potuchy. V  téhle  nebezpečné  hře  kočky s myší, která se odehrává mezi světy dobra a zla, budeme sledovat, co se stane  s tímto nesourodým  párem  geniálního  policisty  a geniálního  zločince.  Můžeme  už  dopředu  prozradit,  že oba  mimořádní  muži  mají  společného víc, než  by  se mohlo  na  první  pohled  zdát.

Game of Thrones (Hra o trůny)

- premiéra 4. řady: 6. dubna 2014
- anotace: Výpravný seriál HBO Hra o trůny, podle bestsellerové fantasy ságy Píseň ohně a ledu od George R. R. Martina, zachycuje soupeření o moc mezi králi a královnami, rytíři a odpadlíky, lháři a šlechtici. Na počátku požádá král Robert Baratheon, jehož žena Cersei pochází z rodu bohatých a bezohledných Lannisterů, lorda Eddarda Starka, aby přijel na jih a pomohl mu spravovat království poté, co záhadně skonal jeho pobočník. Zároveň trůn z východu ohrožuje dospívající princezna Daenerys s bratrem Viserysem, jejichž rod Targaryenů vládl Západozemí mnoho let předtím, než byl krvavě sesazen. A proslýchá se také, že se dějí podivné věci na hranicích, severně od Zdi, kam odjíždí Jon Snow, Nedův nemanželský syn, aby se stal členem bratrstva, jenž je zavázáno přísahou království chránit.

Outlander (Cizinka)

- premiéra 1. řady: léto 2014
- anotace: Nový seriál stanice Starz je adaptací prozatím sedmidílné knižní série stejného názvu, jejíž autorkou je Diana Gabaldon. Seriál rozpíná žánry romance, sci-fi, historie a dobrodružství. Hlavní postavou je Claire Randall, vdaná zdravotní sestřička, která je z roku 1945 záhadně přenesena do minulosti, konkrétně do roku 1743. Dostane se tak do neznámého světa, kde musí bojovat o svůj život.
Claire je donucena vdát se za Jamieho Frasera, statného a romantického mladého skotského válečníka. Claire má však i vášnivou aféru, která její srdce rozerve mezi dva naprosto odlišné muže. Claire začne žít dva neslučitelné životy.

Under the Dome (Pod kupolí)

- premiéra 2. řady: podzim 2014
- anotace: Připravovaný projekt stanice HBO na motivy stejnojmenného bestselleru Stephena Kinga. Ten vypráví příběh o malém městečku v Maine, kde začnou působit záhadné nadpřirozené síly, které ho uzavřou do neviditelné bubliny, takže ztratí kontakt s vnějším světem. Této krize využije místní zkorumpovaný politik, aby si tak mohl upevnit svůj vliv. Na postu výkonného producenta se usadil Steven Spielberg. 

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Minule som čítala, že by Sherlocka mali vydávať častejšie, tak dúfam, že sa im to podarí, lebo je to skvelý seriál :D
    A inak na Under the Dome sa teším aj ja a pri Game of Thrones musím ešte dohnať jednu sériu :D Inak výborný zoznam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za Sherlocka se modlím snad ke všem svatým. Jako čekat na jednu řadu o třech dílech 2 roky je moc! Tak snad ta čtvrtá bude brzo brzičko XD

      Vymazat
  2. Mňa desí, že už len jeden diel Sherlocka. To je proste hrozné...
    A na GoT sa teším tiež, hoci ja som teraz ešte len v polke druhej série, tak to hádam dovtedy dopozerám :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já se těším na GoT a těšila jsem se na Sherlocka. Je ale hrozně deprimující, že uplynuly dva týdny a máme utrum a rok čekejte. Ještě ke všemu s takovýmhle koncem! Kamarádka prý někde četla, že další díly mají být "už" o Vánocích, takže ne dva roky, ale "jen" rok. Stejně bych za to čekání vraždila :D

    OdpovědětVymazat
  4. GoT se rozhodně nemůžu dočkat :) a netušila jsem, že vyjde další film podle románu od Kinga to jsem teda zvědavá! :) http://readerspublicdiary.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat