Recenze: Crossing the line

listopadu 13, 2013

Originální název: Crossing the line
Autor: Katie McGarry
Série: Pushing the Limits 1,5
Počet stran: 67
Nakladatelství: Harlequin TEEN

Anotace: Lila McCormick, Echo's best friend from Pushing the Limits, first met Lincoln Turner when tragedy struck both their lives. But she never expected their surprise encounter would lead to two years of exchanging letters—or that she’d fall for the boy she’s only seen once. Their relationship is a secret, but Lila feels closer to Lincoln than anyone else. Until she finds out that he lied to her about the one thing she depended on him for the most.
Hurting Lila is the last thing Lincoln wanted. For two years, her letters have been the only thing getting him through the day. Admitting his feelings would cross a line he’s never dared breach before. But Lincoln will do whatever it takes to fix his mistakes, earn Lila’s forgiveness—and finally win a chance to be with the girl he loves.


Lila, nejlepší kamarádka Echo, potkala Lincolna poprvé na pohřbu bratra své kamarádky. Od té doby uběhly dva roky a jediné pojítko mezi  nimi jsou dopisy. Dopisy a pohledy, ve kterých se jeden druhému svěřovali a odhalovali svá tajemství. Lila se těšila na konec školy, protože ji čekal odchod z domova a nový života na vysoké. Strach ze samoty ji pomáhal překonat Lincoln, který měl nastoupit na stejnou školu. Když se ale Lila dozví, že Lincoln neodmaturoval, celý její plán se zřítí jako domeček z karet.

S postavou Lili jsem se už setkala v knize Pushing the Limits, která se brzo dočká i svého českého vydání. Lila ale neměla moc prostoru, a tak ji autorka věnovala krátkou novelu. Na necelých 70 stranách se sice nedá moc vypsat, ale příběh Lili není tak složitý, komplikovaný a zlomený, jako byl příběh Echa a Noaha. Autorka se zaměřila na druhé setkání hlavní dvojice a jejich duševnímu boji.

Příběh je opravdu jednoduchý a pěkně utíká. Lila je v podstatě normální holka, které chybí nejlepší kamarádka a má strach z toho, že svým odchodem na vysokou školu přijde o všechny své blízké. Lincoln to má o něco těžší - rozhádané rodiče, mladší sestra ignorujíc své sotva narozené dítě, mrtvý bratr. Z toho důvodu taky začne Lincoln zanedbávat školu.

Příběh Lily a Lincolna je takový jednoduchý a roztomilý. Prostřednictvím dopisů odhalovali svoji duši, a když se pak viděli podruhé v životě, nevěděli co dál. Oba totiž věděli, že se do toho druhého zamilovali a netušili nic o citech toho druhého. Nehledejte proto žádné detaily. Ti dva žijí dneškem a pomocí svých dopisů. Budete jim fandit a nemálo z vás bude chtít, aby byl jejich příběh více rozvinut. V novelce mě hodně pobavil konec, kdy se Lila mstí velmi neobvyklým ale zábavným způsobem.

Crossing the line je příjemná vsuvka do příběhů  Katie McGarry. Oproti Pushing the Limits není tak bolestná, ale spíše veselá a pozitivně naladěná. Příběh hlavních hrdinů totiž není tak komplikovaný a možná by si zasloužil i celou knihu.

You Might Also Like

0 komentářů