RC Review: Tygrova plavba

listopadu 19, 2013

Český název: Tygrova plavba
Originální název: Tiger's Voyage
Autor: Colleen Houck
Série: Tygří sága 3
Počet stran: 525
Nakladatelství: CooBoo

Anotace: Po přímém střetu s Lokešem, dávným nepřítelem bílého i černého tygra, zažívá Kelsey další šok. Její milovaný Ren se sice vrátil ze zajetí, ale vůbec se na ni nepamatuje. Navíc mu její blízkost přináší fyzickou bolest – každý dotek je pro něj hotové utrpení. Přesto Kelsey s oběma bratry pokračuje v boji za prolomení kletby. Aby dosáhli kýženého cíle, musejí se setkat a utkat s pěti lstivými draky, z nichž některým jako by smysl pro fair play nic neříkal. Kromě toho Ren tak nějak nemá jasno ve svých citech a Kišan v nich zase má jasno až moc. Kelsey to zkrátka jako obvykle nebude mít vůbec jednoduché.


Dobrodružství plné nástrah a podivných stvoření pokračuje a Kelsey s oběma bratry je mnohem blíž k prolomení dávné kletby. Kam je ale zavede jejich už třetí výprava, neví ani jeden z nich. Kromě nebezpečí číhajícího na každém kroku, musí Kelsey svést osobní bitvu a rozhodnout se pro jednoho z bratrů.

Po té, co Kelsey prožila nejhorší narozeniny a její milovaný Ren si vytěsnil z hlavy všechny vzpomínky na ní, uběhlo několik měsíců. Společně s panem Kadanem se snaží dopátrat, kam povede jejich další cesta. Během toho se všichni snaží Renovi pomoci s hledáním jeho vzpomínek. Nejvíce jim to ale ztěžuje překvapující Renova neochota a taky to, že při bližším setkání s Kelsey pociťuje fyzickou bolest. 

Renova amnézie je pro Kelsey utrpením a prokletím zároveň. Začíná pochybovat o své lásce k němu a přestává se orientovat ve svých pocitech k jeho bratrovi Kišanovi. Ren totiž není jediný, kdo se změnil. Kišan, který se od začátku choval jako drsný provokatér, se stane pro Kelsey největší oporou a přítelem. Už od prvního setkání vtipkoval, že mu Kelsey skončí v náručí a teď ji pomáhá se vyrovnat se ztrátou životní lásky. Kelsey ale nemá na truchlení čas, čeká ji totiž nebezpečná pouť, na které na ni čeká pět lstivých a vychytralých draků. 

Pokud jste si z předchozích dílů oblíbili nečekaná dobrodružství plná nadpřirozena a prvků indické mytologie, tak bude tento díl zklamáním. Prolomením kletby a hledáním dalších artefaktů se kniha věnuje jen minimálně. Převážná část knihy je spíše zaměřena na Kelsey a jejímu rozhodování, kterému z bratrů dá nakonec přednost. Jelikož postava Kelsey nepatří mezi nejbystřejší hrdinky, chová se často naivně a nelogicky. Je to nejspíš díky tomu, že je oproti ostatním stále velice mladá a ve svém životě prožila málo. Proto, když se má rozhodnout, komu dá své srdce, se často chová jako malá pubertální holka.

U Tygří ságy platí pravidlo, že další díl je o něco tlustší než předchozí. Když ale na tolika stránkách čtete jen o tom, jestli chce být Kelsey s Kišanem nebo s Renem, začne kniha spadat do nudy. Teprve závěr knihy oživí celé to nekonečné rozhodování. Setkání s draky a hledání bájného náhrdelníku je vůbec nejzajímavější částí. Každý z draků je jiné povahy a pro Kelsey s bratry si vymýšlejí pozoruhodné a nebezpečné úkoly. V tu chvíli se z romanticky laděné knihy stává kniha plná napětí, nebezpečí a zábavy. 

Tygrova plavba je nenáročná kniha plná především hledáním sama sebe a hledáním pravé lásky. Nepostrádá trochu nadpřirozena spojené s dávnou kletbou a pěticí bájných draků. A i když je kniha poněkud jiná než předchozí, příběh neztrácí svoje kouzlo a dokáže vás vtáhnout do děje. 

Děkuji knihkupectví Fantasya.cz za poskytnutí knihy na recenzi.
Recenzi najdete také na jejich stránkách.

You Might Also Like

0 komentářů