Recenze: Secrets and Lies

září 01, 2013

Originální název: Secrets and Lies
Autor: Kody Keplinger
Počet stran: 83
Nakladatelství: Poppy

Anotace: Kody Keplinger both returns to the halls of Hamilton High and explores new territory in her collection of two e-book exclusive novellas. In these short stories, the author revisits a familiar cast of characters from THE DUFF (Designated Ugly Fat Friend) and A Midsummer's Nightmare. Explore the uniquely teen world of high school drama, secrets, and romantic entanglements from completely fresh perspectives that will intrigue fans of Kody Keplinger and new readers alike.

---

Kniha Secrets and Lies obsahuje dvě povídky, které volně navazují na dvě předchozí knihy od Kody Keplinger - The DUFF a  A Midsummer's Nightmare. V obou povídkách je pozornost zaměřena na dvě postavy, které měli menší roli ve zmíněných knihách.

První povídka vypráví o nejlepší kamarádce Biancy - Casey. Ta se vrací po prvním semestru na vysoké domů na Vánoce. Setkává se se všemi kamarády ze střední a rozhodnou se jít na párty, kde Casey potkává expřítele Biancy Tobyho. Možná za to mohl alkohol, ale mezi oběma přeskočí jiskra. Casey se ale svých pocitů bojí, protože neví, jak by se její nejlepší kamarádka tvářila, když by začala randit s jejím bývalým přítelem.

Druhá povídka je zaměřena na osudy Bailey, Nathanovi sestry. Čeká ji první rok na střední a jako každá dívka jejího věku, chce být oblíbená a populární. Proto začne chodit k roztleskávačkám a začne se kamarádit s nejoblíbenější dívkou na škole. A co víc, Bailey se zamlouvá i její bratr. Bailey se cítí šťastná, bohužel ale ne na dlouho. Nová kamarádka totiž není taková, jaká na první pohled vypadá.

Obě povídky jsou sice jen takový drobný doplněk ke knihám Kody Keplinger, ale i na málo stránek se dokázala věnovat vážným tématům - zakázaná láska a šikana. Jednoduché a zajímavé čtivo, které donutí přemýšlet o životě, přátelství, lásce a o  problémech ve škole.

You Might Also Like

1 komentářů