Třicetidenní knihobraní #2

června 03, 2013


Třicetidenní knihobraní - to je projekt, který vymyslela VeEee. Na celý měsíc červen je připraveno 15 témat a podle jednotlivých názvů témat budu představovat jednu knihu. Podrobnosti o projektu najdete na stránkách

2. Kniha, kterou absolutně nechápu

Vyberte jednu knihu ze svého aktuálního stavu knihovničky, kterou doposud nechápete a máte pocit, že jí snad ani nikdy nepochopíte, a když už, tak to bude za hodně dlouhou dobu.

Vybrat z knihovničky knihu, kterou nechápu, bylo nad moje síly. Povětšinou si totiž kupuju knihy, které jsem už třeba četla a zaujali mě natolik, že jsem je chtěla mít doma. Takže jsem věděla, do čeho jdu.
Tak jsem tedy stála před knihovnou a přemýšlela, která by to tak mohla být. A jedna by se našla. Je to třetí díl série Stopařův průvodce galaxiíí a jmenuje se Život, vesmír a vůbec. Asi nejslabší a nejmíň logický díl celé série. 


Celá série je naprosto geniální a vtipná sci - fi parodie, ale u toho třetího dílu...byl nezáživný, nudný a skoro vůbec jsem nevěděla o co tam šlo. Beru ale v potaz, že jsem knihu četla asi 3 - 4 roky zpátky. Možná, až si dám někdy re - reading, tak se na tento díl budu dívat jinak. 


You Might Also Like

6 komentářů

  1. Jsem ostuda, ještě jsem nečetla ani jeden díl :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tahle série je perfektní :) Tenhle díl byl trochu slabší (taky má ze všech nejméně ohmatané stránky :D), ale nepřišlo mi to tak zlé :) I když nevím, už je to dávno, co jsem ho četla, a možná mám trochu fanouškovsky zkreslený pohled :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem to četla kdysi dávno a právě najít knihu, kterou absolutně nechápu ve své knihovně, to bylo docela těžké. Tak jsem vybrala tuto.

      Vymazat
  3. ja som čítala zatiaľ iba prvý diel a ten sa mi veľmi páčil
    neviem si predstaviť, ako autor dokázal v treťom dieli urobiť ešte nelogickejšie veci :D
    som na to zvedavá
    keď nebudem mať, čo čítať, tak sa pustím do tejto série :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První díl je nejlepší. :) Dodnes na něj nedám dopustit, přemýšlím o re-readingu. :)

      Vymazat