Recenze: A tak mi unikají

března 31, 2013

Český název: A tak mi unikají
Originální název: As They Slip Away
Autor: Beth Revis
Série: Vesmír 0,5
Počet stran: ebook
Nakladatelství: CooBoo

Anotace: A tak mi unikají. Tak se jmenuje e-novela, která se odehrává na Universu před tím, než se Amy Martinová probudí a Syn přebere vedení. Popisuje život v Nemocnici během Otcovy vlády. Hlavní roli tu hrají především na postavy, které byly v příběhu v pozadí. Ale nepřijdete ani o Harleyho, Oriona nebo Victrii.

Vzpomínáte si na dívku, co očkovala králíky? Jmenuje se Seléné a dříve byla zpěvačkou žijící na vesmírné lodi, kde se oceňují jenom dovednosti nutné k přežití. Místo obvyklých přednášek o fyzice se má spolu se svými kamarády „blázny“ naučit důležitosti umění. Od Kronikáře. Od Oriona. Její úkol ji spojí s mladým sochařem Luthorem a jejich nebezpečný románek dokáže, jak jen může být život děsivý, když jste uvězněni na vesmírné lodi pod vládou bezcitného diktátora.
---

Velmi kraťoučká novelka A tak mi unikají patří do série Vesmír a věnuje se postavám, které byli v původní trilogii jen lehce zmíněny. Vypráví se z pohledu Seléné, která byla dřívě zpěvačka, ale jelikož její dar není příspěvkem společnosti, tak od něho upustí. Ještě předtím ale, je se svými přáteli navedena od Kronikáře, aby rozvíjeli své dovednosti. Během tohoto úkolu se sblíží se sochařem Lutherem a jejich podivný vztah ji ukáže, jak to může být děsivé mezi stěnami vesmírné lodi.

Novelka je vážně povedená a možná by nebylo na škodu, kdyby ji autorka více rozvedla. Svým stylem se hodně podobá prvnímu dílu Lodi mezi hvězdami. A přečtenou ji budete mít za chviličku. Pro fanoušky série Vesmír je taková trešnička na dortu, kterou prostě musí zhltnout.

Stažení ebooku zde - A tak mi unikají

You Might Also Like

0 komentářů