Chrám větrů | Terry Goodkind

dubna 06, 2017


Jeden nepřítel byl poražen a lid D'Hary dostal nového vůdce. Vůdce, za kterého by položili i život. Richard je jiný než jeho otec, nevládne terorem ani krví. Vládne moudře a spravedlivě. Všechno je ale pro něj nové a musí se toho ještě mnoho naučit. Ze všeho nejvíc si ale přeje navždy zpečetit svůj vztah s Matkou Zpovědnicí, svou životní láskou. Než si ale Kahlan bude moci obléknout modré svatební šaty zpovědnic, musí se oba postavit nové hrozbě. Smrtelné hrozbě, která je může navždy rozdělit.

Chrám větrů je čtvrtý díl rozsáhlé fantasy série Meč pravdy od amerického spisovatele Terryho Goodkinda. Silně navazuje na předchozí část Krvavou církev a postupně odhaluje, jak velké nebezpečí ztělesňuje Císařský řád v čele se snovým cestovatelem Jagangem. Jagang je nepřítel mnoha tváří a nebojí se použít jakéhokoliv prostředku, aby Richarda porazil. Drancování měst, mučení a znásilňování nevinného obyvatelstva je jedna věc, zákeřný mor, který přivádí o život malé děti, je věc druhá. Richard tak musí vynaložit všechnu svou sílu i moc, aby zachránil svůj lid. Co všechno ale ztratí?

Celou recenzi najdete na stránkách Knihcentra.

Český název: Chrám větrů | Originální název: Temple of the Winds | Autor: Terry Goodkind Série: Meč pravdy 4 Počet stran: 600 | Nakladatelství: Classic
Hodnocení: 5/5

You Might Also Like

0 komentářů