Recenze: Krycí jméno Verity

října 14, 2015

Má pouhé dva týdny. Dva týdny na to, aby zradila všechno a všechny. A aby vypověděla svůj životní příběh. Příběh o válce, špionáži, pilotech a nepřátelích. A taky o lásce dvou nejlepších kamarádek a nezlomné odvaze.

Píše se rok 1943 a ve světě zuří válka. Britská tajná agentka Verity je ve Francii objevena a zatčena gestapem. Po dlouhých dnech plných hladu, strachu, zimy a mučení se Verity rozhodne vypovědět všechno. Dostane dva týdny a horu papírů, aby sepsala všechno co ví o kódech, válečné strategii nebo o svých nadřízených. Po čtrnácti dnech se ji pak dostane vysvobození zastřelením. Verity svůj úkol ale pojme trochu jinak, a tak na jednotlivých stranách začne ožívat příběh jejího přátelství s pilotkou Maddie. Pilotkou, o které neví, zda žije nebo ne. Protože když Verity vyskočila z letadla pilotovaného Maddie, letadlo havarovalo.

"Najít nejlepšího přítele je jako zamilovat se."


Celou recenzi si můžete přečíst na stránkách Neoluxoru.

Řekla bych, že ve skutečnosti řekla něco jako "Jsem ráda, že smím zemřít za svou zem." Upřímně, já těmhle povýšeným blábolům moc nevěřím. "Polib mě, Hardy." To se mi líbí mnohem víc, abych pravdu řekla.

Český název: Krycí jméno Verity | Originální název: Code Name Verity | Autor: Elizabeth Wein Série: Krycí jméno Verity 1 Počet stran: 312 Nakladatelství: CooBoo Žánr: Historical fiction, Young adult, War, Adventure
Hodnocení: 5/5

You Might Also Like

0 komentářů