Top 10 Most Owned Authors | Autoři, kteří vládnou v mé knihovně

června 22, 2014

A je tu jedno z prvních Top 10, které v budoucnu plánuju sepsat. Jedná se o to, sepsat či shrnout autory, které mám v knihovně nejvíce a spočítat, kolik knih od nich mám. V mém případě to nebylo nic těžkého, zase tolik knih doma nevlastním.


Charlaine Harris - 17 knih
13 dílů série Pravá krev, 3 díly série Harper Connelly a jedna samostatná kniha. Od Charlaine Harris mám téměř všechny, česky vydané, knihy. Chybí mi jen dva díly a budu to mít všechno kompletní. K jejím knihám jsem se dostala díky seriálu Pravá krev, který mě v prvních řadách neskutečně bavil. Proto jsem si sehnala i knižní předlohu. I když to není nijak ultra složité a náročné čtení, mám autorčin styl hodně ráda.

J. R. R. Tolkien - 10 knih
Miláček Pan Tolkien. S ním to všechno začalo a dodnes na jeho tvorbu nedám dopustit. Přivedl mě k fantasy literatuře a bohužel nebudu mít nikdy šanci mu za to poděkovat. Jeho nejslavnější trilogie je moje nejčtenější série vůbec.

George R. R. Martin - 10 knih
Dneska už je jen málo lidí, kteří by neznali sérii Píseň ledu a ohně a je jen málo čtenářů, kteří by tuhle sérii neměli rádi. I mě tahle sága doslova učarovala a nejen ona. Knihy od tohoto autora jsou opravdu výjimečné, originální a skvěle napsané.


J. K. Rowling - 8 knih
K sérii Harryho Pottera se ani nemá cenu vyjadřovat. Tyhle knihy prostě musí každý mít.

Terry Goodkind - 7 knih
V současnosti můj nejoblíbenější spisovatel. Četla jsem všechny jeho knihy, ale zatím vlastním jen půlku jeho obsáhlé série. To mám ale v plánu brzo změnit.

Stephenie Meyer - 6 knih
Nikdy jsem se nijak netajila, že mám ráda sérii Stmívání, a tak se není čemu divit, že mám doma všechny její knihy. V létě dokonce plánuju re-reading Hostitele.

Douglas Adams - 5 knih
Ještě jste neslyšeli o Stopařově průvodci galaxií? Tak šup do knihovny a přečíst. Celá série je totiž hrozně vtipná a jak říkám o všech knihách - je skvělá a taky je to sci-fi!

Diana Gabaldon - 4 knihy
Ještě v prosinci loňského roku jsem o Dianě Gabaldon jen slyšela. O dva měsíce později se ze mě stal její fanoušek. Celá série Cizinka je naprosto skvělá a úžasně napsaná. A i když se jedná spíše o historickou sérii s lehkou příměsí nadpřírozena, čtení si užijete!


Patrick Ness - 4 knihy
Začalo to Chaosem a končilo Voláním netvora. Nessa jsem četla v době, kdy jsem byla nejvíce poblázněná do dystopického žánru. Jeho série je naprosto ojedinělá a dosti se liší od jiných dystopií. A to mě na těch knihách bavilo nejvíce. A když se pak ke mě dostala jeho další kniha, Volání netvora, potvrdilo se mi jen to, že Patrick Ness je velmi nadějný spisovatel.

Suzanne Collins - 3 knihy
Tady jsem mohla zmínit jakoukoliv trilogii, kterou doma mám. Hunger games trilogie je ale jedna z mých nejoblíbenějších, takže volba byla jasná. I když už jsem přečetla nespočet dystopií, je pro mě HG stále tou nejlepší.

A od kterých autorů máte doma nejvíce knih Vy?

You Might Also Like

13 komentářů

  1. U mě vládnou od Stephenie Meyer, Suzanne Collins a Veronici Roth :)
    Tu pravou krev ti závidím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda! Obdivuji tě, že jsi schopná si pořídit tolik dílu do jedné série! :D Já si většinou pořídím jeden díl do jedné série, potom další do jiné a bojím se, že se nikdy nedostanu k tomu, aby byla jedna série kompletní :D:) A s Goodkindem, Hunger Games a J.K. Rowling naprosto souhlasím! :D :) Jinak vážně pěkný článek a ještě lepší kousky!! :)
    Já mám nejvíce knih od John Flanagana (8 knih), Goodkinda (6 knih) a M. Scotta (6 knih). :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna dnes jsem nad tímhle tématem uvažovala, ale můj článek by byl hodně slabý. Nejvíc knih mám od Cassandry Clare - 8 knih, z nichž tři mám dvakrát. Závidím ti Tolkiena a Charlaine Harris, které asi budu muset dát další šanci, hlavně sérii True Blood, ani nevím, proč jsem to přestala číst.
    Pěkný článek! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Charlaine Harris je super, četla jsem od ní sice jen pár knih, ale je to skvělá oddechovka. :) Od Stopaře by mi měl brzy dorazit druhý díl, je to skvělá série a hrozně se na ní těším. :3
    U mě rozhodně vede Tolkien (mám od něho nejvíc knih, je to skvělý autor a jeho Pán Prstenů je jedna z mých nejoblíbenějších knih vůbec.

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkný článek. Přiznám se, že jsem četla knihy jen od pár autorů a nebudu psát jakých, protože se stydím za ty, které jsem nečetla. :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Ten Goodking mě začíná nahlodávat víc, než je mi libo :) A moc hezký kousky tam máš... Martin a Tolkien především, to těžce závidím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nejvíc mám doma určitě Kinga, zatím 35 kousků :)

      Vymazat
  8. Najviac kníh mám doma od Rowlingovej - 8. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak toho máš hodně, já snad skoro žádnou sérii nemám kompletní barbar! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Máš vynikajúci knižný vkus. Gabaldon, Tolkien, Goodkind, Douglas Adams(všetko moje srdcovky)....a vedľa seba vyzerajú tie knihy nádherne.:)

    OdpovědětVymazat
  11. Budu to muset prohlédnout, ale většinou mám od hodně autorů takových pět knih... deset bych asi nevyhrabala od nikoho :) ten Potter je jasný... některé série postupně sbírám, takže je ještě nemám úplné. Nojo, Rowlingové mám asi nejvíc, jestli můžu počítat i to, že mám teď ten box Pottera v angličtině, mám doma 16 knih a to ještě nejsou všechny...

    OdpovědětVymazat
  12. super článek :-) rovnat se ti rozhodně nemůžu, ale krásně se na ty tvé "hraničky" od autorů kouká :-) od Rowlingové jich mám 7, od Meyerové 2, od Tolkiena 3 :-)

    OdpovědětVymazat