RC Review: Zakázaná přitažlivost

května 20, 2014

Český název: Zakázaná přitažlivost
Autor: Kateřina Petrusová
Série: Bavettovi 3
Počet stran: 304
Nakladatelství: Fragment
Goodreads | CBDB

Anotace: Senátorova dcera Emily má po krk života ve skleníku a potají odjede do New Yorku. Záhy je však vypátrána a musí se rozhodnout: buď se vrátí domů nebo zůstane, ale pod stálou ochranou nepřístupného bodyguarda Henryho Trovata. Emily je rozhodnutá Henryho přesvědčit, aby ji nechal být, vše jim však začnou komplikovat city a především děsivý vánoční dárek, který jí pošle neznámý šílenec.
Překoná láska tak odlišných lidí věkový a společenský rozdíl, nebezpečí, které Emily hrozí, a především Henryho zločineckou minulost?

Emily je dcera senátora, a tak to v životě nemá moc lehké. Ochranka neustále za zády a k tomu ještě kopa praštěných sourozenců. Proto se rozhodne tajně odjet do New Yorku a začít žít pěkně po svém a podle svých pravidel. Naneštěstí je její otec obklopen lidmi, kteří ji dokáží velmi brzo najít. Emily se ale bouří, je přece už dospělá, tak proč by si nemohla žít na vlastní pěst. Otce je vždycky těžké k něčemu přemluvit, a tak je pro Emily překvapením, že ji dovolí v New Yorku zůstat. Není to ale zadarmo. Emily dostane bodyguarda, který ji má dvacetčtyři hodin stát za zadkem. A tak se na scéně objevuje Henry, hodně velký a hrůzu nahánějící ochránce. Emily ale ani nemrkne a zůstává v New Yorku se svým tichým doprovodem.

Na třetí díl série Bavettovi jsem se opravdu hodně těšila. Je to přeci Kateřina Petrusová, která dokáže svým skvělým stylem vypravování donutit každého u knihy sedět a číst prakticky nonstop až do konce. Navíc každá její kniha je zábavná, svým způsobem originální a zajímavá. Prostě je jen málokdo, koho její knihy nebaví.

Už svým názvem, Zakázaná přitažlivost, je jasné, že se jedná o romantickou záležitost. Ale kniha není jen to. Je v ní skloubeno něco málo detektivního, záhadného a hlavně vtipného. Do popředí se dostává hlavně vztah Emily a Henryho, který se začne vyvíjet úplně jiným směrem, než by Emilyn otec čekal. 

Emily a Henry. Ze začátku dosti asi nesourodá dvojice, ale pak naprosto dokonalý pár. Pro Henryho je Emily od začátku jen senátorova rozmazlená dcerka, vychovaná v bohatství a rodinném zázemí. Emily je ale jiná. Je chytrá, veselá, dobrosrdečná, a taky pěkně velký knihomol. Ona sama i její rodina jsou v soukromí dosti normální a obyčejní. Řeší obyčejné problémy a jsou si vědomi toho, že ne každý je dokonalý. A dokonalá není ani Emily, která má po krk života za zdmi, chce vidět svět a odprostit se od otcovy záchranné ruky. 

Stejně jako Henry, tak i Emily měla trochu jinou představu o svém ochránci. Henry je sice tichý, dosti náladový a ubručený, ale uvnitř něj se skrývá někdo úplně jiný. Ve svém životě si toho dosti prožil a to mělo dopad na jeho současný život. Jak ale začal trávit s Emily více času, našli si oba cestu k tomu druhému a postupně se začala odhalovat jejich lepší a osobnější stránka. 

Zakázané přitažlivosti bych vytkla je minimum. Emilyna záliba v knihách se mi zdála možná trochu vynucená, a taky její vztah s Henrym se mi ze začátku zdál dosti urychlený. Pak šlo ale všechno jak na drátkách a knihu jsem si užila až do poslední stránky. A stejně jako v předchozích knihách od Kateřiny Petrusové, tak ani tady nechybí dostatek humoru, vtipných hlášek a naprosto neuvěřitelný styl vypravování. Ano, tohle budu vychvalovat asi pořád, ale je to tak. A tak nakonec jen doporučím každému, kdo Bavettovi nečetl, aby si je co nejdříve přečetl a užil si tuto výjimečnou sérii. 


Děkuji nakladatelství Fragment, za poskytnutí recenzního výtisku.
Zdroje: obálka | obrázek1 | obrázek2

You Might Also Like

2 komentářů