Re-Reading

února 09, 2014

Na slovenském blogu My World of Books jsem dneska narazila na zajímavý a pro mě aktuální článek týkající se re-readingu. V poslední době se totiž začínám vracet ke knihám, které jsem už četla. Už na konci roku 2013 to byla celá série Harryho Pottera a téměř kompletní Stmívání (chybí mi ještě poslední díl). V průběhu ledna jsem stihla i čtyři díly Nástrojů smrti a podruhé jsem si užívala geniální Klub rváčů. To ale nejsem ještě u konce.

Na začátku února jsem se vrhla znovu na knihu Betonová zahrada od Iana McEwana a to z důvodu, že jsem objevila filmové zpracování. Knihu jsem ale četla asi pět let zpátky, tak jsem si ji chtěla připomenout. Není to ale jediná kniha, kterou jsem si naplánovala. Ve svém wishlistu na rok 2014 jsem si kromě nových knih a sérií dala za předsevzetí přečíst znovu rovnou celé série. Není to sice dlouhý seznam, některé knihy jsou ale pořádné bichle a rozsahově jsou hodně obsáhlé. A o čem mluvím?
  1. Hostitel - Stephenie Meyer
  2. Levá ruka boží - Paul Hoffman 
  3. Hobit - J.R.R. Tolkien (česky i anglicky)
  4. Hvězdy nám nepřály - John Green
  5. série Pán prstenů
  6. série Píseň ledu a ohně
  7. série Čtvrtý svět
  8. série Duna
Je toho opravdu dost, ale rok je dlouhý a tak snad něco z toho dodržím. Myslím, že největší problém bude u Písni ledu a ohně a Duny. To jsou opravdu série, kdy jednotlivé díly nejdou pod pětset stran, ale jejich čtení je naprosto skvělé a já se těším, až se k nim vrátím. A co se týče Pána prstenů a Hobita - to jsou moje srdcovky už pěknou řádku let a je škoda, že nedodržuju tradici, kterou jsem několik let měla. To jsem si celého Tolkiena vždycky přečetla v průběhu léta. Ale co jsem na vysoké a více se orientuju v knižním světě, tak už není tolik času. Ale letos to prostě dám.

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Ja si plánujem dať tento rok re-reading HP a ak by sa podarilo aj Twilight ságu a Drahokamy. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já se chystám na re-reading série Drahokamů. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky si chci znova přečíst Hostitele, ale nejdřív musím dočíst knihy, které mám doma nepřečtené :)

    OdpovědětVymazat