Recenze: Nespoutaná

července 13, 2013

Český název: Nespoutaná
Originální název: Boundless
Autor: Cynthia Hand
Série: Nadpozemská 3
Počet stran: 344
Nakladatelství: CooBoo


Anotace: Clara se musela vyrovnat se znepokojujícími vizemi, se ztrátou člověka, kterého nesmírně milovala, i s bolestivým rozchodem se svou první láskou. Nepřeje se nic jiného než žít normální život, vystudovat a ujasnit si, který se dvou úžasných kluků v jejím okolí je ten pravý.
Avšak další vize, a s ní spojené poslání, na sebe nenechá dlouho čekat. A je ještě děsivější a nebezpečnější než všechny předchozí. A jestliže Clara nechce obětovat svou nejlepší kamarádku i celé andělské společenství, musí se vypravit na cestu, která navždy změní její život, na cestu, která jednou pro vždy určí, kam se bude ubírat osud její i osud všech, které miluje.

Ve strhujícím finále Nadpozemské musí Clara rozhodovat o svém osudu jednou provždy.

---

Zavěrečný díl trilogie Nadpozemská se vrací k osudům Clary. Clara společně s Angelou odjela na vysokou a snaží se začlenit do normálního života studenta vysoké školy. Bohužel ji události minulých měsíců nenechají spát. Nejen že se těžko vyrovnává z rozchodu s Tuckerem, ale především ze ztráty své matky. Naštěstí ji pomáhá zapomenout Christian a spousta učení. Do tohoto koloběhu se ale začne Claře zjevovat nová vize a její nejlepší kamarádka Angela se začne chovat podivně.

Clara to nemá v životě lehké a její podivná vize ji to potvrzuje. Proto přijme nabídku svého otce a začne se učit bojovat. Ví, že se někde skrývá nebezpečí a proto chce být připravena se bránit. Není to ale jen vize, která ji nenechává spát. Z havrana, který se neustále objevoval u její školy se vyklube tajemný Samjeeza. Co po ní padlý anděl chce? A jakému nebezpečí bude Clara s Christianem čelit?

Nespoutaná je poctivé a podařené zakončení oblíbené andělské série. I tento díl se četl lehke a poměrně rychle. Ke konci, kdy se řeší závěrečná zápletka se od knihy sotva odtrhnete. Není to jen romantická kniha s prvky nadpřirozena. Nepostrádá napětí, akci a taky pár dramatických scén.

Clara se za celou trilogii změnila. Stala se z ní silná osobnost a taky výjimečný člověk. I přes svou ztrátu dokázala vložit svou lásku do svých přátel a udělat pro ně nemožné. Její vztah s Christianem je trochu ale zvláštní. Chvílema to vypadá jako by ho jen využívala, protože ví, jaké city k ní má. Ona sama mu je ale nedokáže oplatit, i když se snaží sebevíc. Nedokáže prostě ze své hlavy dostat Tuckera. Chvílema jsem pak nevědela, komu fandit. Tucker je dokonalý kluk a už v prvním dílu byl můj favorit. Ale během třetího dílu jsem si i trochu oblíbila Christiana a bylo mě ho chvílemi líto. Tak moc se snaží a pro Claru by obětoval vlastní život.

Celá série je nakonec uzavřena zajímavým epilogem. Mírně otevřeným, ale to navádí čtenáře jen k tomu, aby popřemýšleli, jak se bude příběh ubírat dál. Celkově je ale celá série velmi povedená a mezi žánry andělské série patří k nejlepším, co jsem kdy četla. Trochu nadpřirozena, trochu romance, trochu napětí. Cynthia Hand napsala čtivý a poutavý příběh plný andělů, lásky a oddanosti.

Kniha Nespoutaná vychází 22. července u nakladatelství CooBoo. 

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Já se na Nespoutanou moc těším! :) Hned jak vyjde tak si jí koupím...teda pokud mi zbidou peníze :D

    OdpovědětVymazat