Recenze: Jednou nohou v hrobě

června 17, 2013

Český název: Jednou nohou v hrobě
Originální název: One Foot in the Grave
Autor: Jeaniene Frost
Série: Noční lovci 2
Počet stran: 239
Nakladatelství: FANTOM Print


Anotace: Poloviční upírka Cat Crawfieldová je nyní zvláštní agentkou pracující pro vládu s cílem zbavit svět nebezpečných nemrtvých. Stále využívá vše, co ji Bones, její přitažlivý a nebezpečný bývalý přítel, naučil. Když se ale Cat stane cílem nájemného vraha, jediný, kdo jí dokáže pomoci, je upír, jehož opustila. Jeho blízkost v ní probouzí všechny dřívější pocity, od adrenalinu z boje bok po boku proti upírům, až po spalující vášeň. Avšak odměna vypsaná na její hlavu – hledaná: mrtvá či nemrtvá – znamená jediné. Její přežití závisí na spolupráci s Bonesem. A jakkoli se Cat snaží udržet jejich vztah na profesionální úrovni, pomalu jí dochází, že touha přetrvává. A že ji Bones tentokrát už odejít nenechá.

---

Cat Crawfieldová je poloviční upírka a už čtyři roky pracuje jako zvláštní agentka pro vládu, která má za úkol smést ze světa živých všechny nemrtvé. Jsou to už čtyři roky, co opustila svého přítele a upíra Bonese. A stále na něj nedokáže zapomenout.

Cat si za tu dobu vybudovala pověst nepřemožitelného zabijáka a díky tomu si udělala spoustu nepřátel, kteří by ji rádi viděli pod drnem. Náhoda tomu ale dopomohla a díky misi, kde ušetřila život jednomu upírovi, se po čtyřech letech setkává tváří tvář muži, který ji nenechává nikdy chladnou. Cat i Bones mají co dělat, aby krotili svoje dřívější pocity, ale moc dlouho nevydrží. I přes to, že s jejich láskou nesouhlasí nejen její matka, ale i šéf a spolupracovník Tate, nenechají si do toho ani jeden mluvit a rozhodnou se být spolu. Spolu také začnou řešit to, kdo se snaží Cat za každou cenu oddělat.

Série Noční lovci se sice nepyšní velkou rozsáhlostí, ale zato jsou jednotlivé díly čtivé a mají nabitý děj od začátku do konce. Jednou nohou v hrobě navazuje na první díl s tím rozdílem, že od poslední události v prvním dílu uběhli čtyři roky. Kniha je více nabitá akcí a považuju ho o chlup lepší, než byl díl první. Kromě toho je v knize hojný počet vulgárních výrazů. To mi ale vůbec nevadilo, protože u tohoto druhu knih s tím dokonce i počítám a kolikrát se to v některých situacích hodí.

Ohledně postav je vidět, že Cat prošla za ty čtyři roky krutým a drsným prostředím, což se na její osobnosti hodně odráží. Je totiž ještě tvrdohlavější než předtím. A Bones...Bones je takové ztělesnění ženského ideálu. Když pak čtete myšlenkové pochody Cat, tak se nedivím, že by si to s ním chtěla všude rozdat.

Kniha se čte jedna radost a chvílema docela zamrzí, že nemá více stran. Naštěstí má série Noční lovci poměrně dosti dílů a různých spin - offů, že pořád máme co číst. Příběhu nemám co vyčíst a těším se na další díl.

„Upír se dostal přes naše muže,“ začala jsem bez úvodu. „Jdu po něm. Tate, ty mě budeš navigovat vysílačkou a i s týmem půjdete za mnou. Říkám ti to na rovinu, seru na pravidla, právě je měním. Až ho dostanu, zůstanou se mnou jenom ti, kteří přesně udělají to, co říkám. Jestli do toho nejdeš, pak můžeš zůstat pozadu s ostatními. Dneska už nehodlám stát nad dalším mrtvým tělem, a je mi jedno, co si Don myslí o tom, co se smí a nesmí. Kdo chce být u toho, až ten upír dostane, co mu náleží, jde se mnou. Řekni ostatním, aby se drželi zpátky, až vyjdeme ven.“

You Might Also Like

0 komentářů