Recenze: Čarodějnice z Hex Hall

září 13, 2012


Český název: Čarodějnice z Hex Hall
Originální název: Hex Hall
Autor: Rachel Hawkins
Série: Hex Hall 1
Počet stran: 240
Nakladatelství: Knižní klub

Anotace: Před třemi lety Sophie Mercer zjistila, že je čarodějka. Od té doby ji to dostalo hned do několika problémů. Její nenadaná matka ji podporovala jak jen to bylo možné a radila se s jejím otcem - nepolapitelným evropským čarodějem - jen v těch nejakutnějších případech. Avšak když Sophie na školním plese přiláká nepovedenými čáry až moc lidské pozornosti, je to právě její otec, který rozhodne o jejím trestu: exil na Hex Hall, izolované nápravné školy pro Prodigium, nebo-li čarodějky, víly a měňavce.

 A jen během prvního dne mezi dospívajícími podivíny se jí podaří dosáhnout prvních výsledků: získá tři mocné nepřítelkyně, které vypadají jako modelky; zakouká se do přitažlivého a nadějného čaroděje; děsivého ducha a novou spolubydlící, která je vůbec nejvíce nenáviděnou osobou a jediným upírem na škole. Mnohem horší je však zjištění, že na studenty útočí tajemný predátor a její jediná kamarádka je podezřelým číslo jedna. Když se však série hrůzostrašných útoků začne stupňovat, Sophie se musí připravit na největší nebezpečí ze všech: starobylé tajné společenství, které se rozhodlo zničit všechny Prodigium a především pak ji.

---

Sophie Mercer je čarodějka. Tuhle vlastnost zdědila po svém otci, bohužel ho ale nikdy nepoznala, a tak není nikdo, kdo by ji pomahal své schopnosti používat. Kvůli tomu se dostává do spoustu průšvihů a Sophie se svou mámou je nucena se neustále stěhovat. Po svém posledním průšvihu je ale nucena odjet na střední školu Hex Hall. Hex Hall je nápravná škola pro všechny čarodějky, vlkodlaky, víly a upíry.

Sophie se do školy moc nechce a její máma jí tam posílá pro její vlastní dobro a pro rozvíjení čarodějnických schopností. Hned při příjezdu se setkává s Archerem Crossem, který ji zachrání před útokem vlkodlaka. Během začátku školy si Sophie hnedka znepřátelí 3 mocné čarodějky, ale na druhou stranu získá novou kamarádku Jennu, která ale na škole není moc oblíbená – je to totiž upírka. Na škole totiž koluje zpráva, že dívku, která před časem zemřela, zabil upír. Sophie ale tomuhle tvrzení nevěří a Jennu brání. O to horší to pak je, když je během školního plesu zraněna další dívka – jedna z tria temných čarodějek. A útoků přibývá.

Když jsem knihu začala číst, první věc co mě napadla, že čtu Harryho Pottera v sukních. To my ale nebránilo, abych si knihu užila. Není moc objemná a tak se dá zvládnout přečíst za jeden večer. Sophii jsem si hnedka oblíbila, je totiž upřímná a nebojí se říct, když se jí něco nelíbí. To se ji pak nevyplatí, když schytá školní trest – shodou okolností – s Archerem Crossem. Archer je takový školní krasavec a Sophie není jediná, která se do něj zakouká. Během plnění školního trestu totiž Sophie zjistí, že si s ním skvěle rozumí, bohužel Archer chodí s jednou z trojice čarodějek – Elodie.

Celkově je kniha velmi podařená a i když má málo stran, vešlo se tam do ní všechno. Trochu romantiky, trochu humoru a trochu dramatu. Nenašla jsem tam žádné zbytečné kapitoly či zbytečné protahování děje. Má i zajímavý, pro někoho možná bude trochu překvapující, zvrat nakonci a také se dozví něco málo o Sophiiným otci. Hned po přečtení jsem se vrhla na druhý díl Démon z Hex Hall a už letos v září vychází poslední třetí díl – Bitva o Hex Hall.


You Might Also Like

0 komentářů