Temný karneval

srpna 25, 2019


Ray Bradbury je autor, kterého není nutné moc představovat. Autor slavného sci-fi románu 451 stupňů Fahrenheita, je ale mimo jiné tvůrce obrovského množství povídek. A ve své počáteční tvorbě se nevěnoval čistě jen sci-fi žánru. Temný karneval, který vyšel v roce 1947, je Bradburyho první publikovaná sbírka, kde kromě sci-fi najdeme i prvky hororu, mystiky nebo i humoru.

Sbírka obsahuje dvacet pět povídek, kde část byla přeložena nově a část dostala stávající překlad získaný z jiných antologií nebo výborů. Temný karneval je, jak napovídá i zvolený název sbírky, soubor nejen různorodých žánrů, ale především divoká smršť emocí. Prostřednictvím jednotlivých povídek Bradbury dává do popředí pocity plné lidského smutku, melancholie, napětí nebo strachu.

Celou recenzi najdete na stránkách Fantasya.cz

Český název: Temný karneval | Originální název: Dark Carnival | Autor: Ray Bradbury Počet stran: 344 | Nakladatelství: Plus
Hodnocení: 4/5

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Od autora jsem ještě nic nečetla, ale moc ho chci vyzkoušet. Láká mě ten box, kde jsou od něj asi tři knihy, tak snad se k němu někdy dostanu. :-)

    OdpovědětVymazat