Tip na mangu - Hunter x Hunter

července 14, 2019


Hunter x Hunter je shounen manga, která se řadí kvalitativně vůbec mezi ty nejlepší, jaké můžete v tomto žánru najít. U českých čtenářů už ale tak známá bohužel není. Je to především díky tomu, že Hunter x Hunter nikdy nevyšel v českém překladu a anime (stejně jako Fullmetal Alchemist existují dvě verze anime seriálu) se nikdy neobjevilo na českých obrazovkách.

Příběh začíná jednoduše. Dvanáctiletý Gon se rozhodne, po vzoru svého otce, složit zkoušky na Huntera. Být Hunter a získat licenci je pro tamní svět velmi ceněné a samotný uživatel tím získává nejen slušné peníze, ale i pověst a spoustu dalších výhod. Hunterská zkouška ale není nic jednoduchého. Gon tak opouští domov a svou tetu a vydává se na cestě za svým snem - stát se Hunterem a najít svého dlouho ztraceného otce. 

Hunter x Hunter se od prvních stran tváří jako klasický shounen Naruto stylu. Čtenář by se ale neměl nechat zmást, protože to co vypadá jako roztomilé a zábavné dobrodružství se postupem času, jak se mění dějové arcy, mění v temný, napínavý a často i nervydrásající zážitek. Autor mangy, Jošihiro Togaši, umí totiž bravurně pracovat nejen s příběhem, ale především se svými postavami. Ti na aktuálních 37 svazcích prošli obrovským vývojem a změnou, jak v málokteré manze. Prokreslená a promyšlená psychologie postav, souboje které nepostrádají hlavu ani patu, vztahy mezi přáteli a nepřáteli, přirozený posun děje a nečekané zvraty. Do toho je zamíchán humor, originální zápletky a protože je to shounen, tak i tady se dává do popředí téma přátelství, rodiny, obětování nebo láska. 

Hunter x Hunter se stejně jako populární fantasy manga Berserk potýká s tím, že i po dvaceti letech není ukončená. To ale nemění nic na tom, že se jedná o mangu, která by si u českých čtenářů zasloužila větší pozornost a rozhodně i český překlad. 

You Might Also Like

0 komentářů