5 kroků k tomu, jak mít knihomolské zvířátko

listopadu 08, 2018


1. krok - Vyber si chlupatého mazlíčka.

Nic proti hadečkům, pavoučkům, ptáčkům apod zvířátkům. Pokud ale chcete nechat svého mazlíčka válet se po knihách, je dobré, aby měl to správné ochlupení. Jemná kočičí nebo psí srst je naprostý ideál a navíc jdou chloupky snadno odstranit. 

(Fretky jsou taky dost cool.)

2. krok - Dej mu knihomolské jméno!

Není to nutnost, ale už to může mít malý základ v tom, že váš mazlík bude mít vztah ke knihám. Já svou kočku pojmenovala Daenerys, podle své oblíbené postavy z Písně ledu a ohně, a řekla bych, že jsem se naprosto trefila. Kočička na jméno nejen dobře slyší, ale povahově je dost často pěkná dračice, na které je od prvního pohledu vidět, že vládne celému našemu bytu. A taky mému životu.

LOL


3. krok - Měj knihy všude.

A to jako opravdu všude. V knihovně, na stole, na okně, u postele, v posteli a taky pořád u sebe. Vaše zvíře si na to zvykne a bude to brát jako přirozenou věc. Pokud máte například kočičku, často ji můžete zlobit šňůrkou (záložkou) z knihy, dobré je i odkládat rozečtené knihy v blízkosti jejich pelíšků a celkově mít ty knihy prostě a vážně všude. 

4. krok - Vymazli si svého chlupáče.

Tenhle krok nebo radu bych ráda dala všem a je jedno, zda chcete mít knihomolské zvířátko nebo ne. Protože ať už máte koťátko nebo staršího pejska, to nejdůležitější co mu můžete dát, je láska. Jsme knihomolové a knihy milujeme. Zvířátku byste měli dát min. desetinásobné množství této lásky. Takže prostě mazlete, mazlete a mazlete. 

Často se mi třeba stává, že se prostě válím na posteli a čtu si. Čičina leží kousek vedle a spí. Po čase se ale "nenápadně" přivalí, opře se o knihu a nechá se drbat. (Přidejte k tomu drbání i tiché broukání své oblíbené písničky a zvířátko se bude tetelit blahem. Mám ozkoušeno!)


5. krok - A jak na ten instagram?

A teď nejzajímavější rada na závěr? Jako každý knihomol mám knižní instagram. Ničím nevyčnívám oproti jiným účtům, kromě jedné věci - sem tam přihodím fotku knihy s kočkou - kočka leží vedle knihy, kočka leží na knize, kočka hryže knihu apod. Jak na to ale? 

Popravdě nemám vůbec ponětí, ale když si dám dohromady všechny body, co jsem tady uvedla, tak mi to dává dokonalou knihomolskou kočku. Dávám ji obrovské množství lásky, je to rozmazlenec, který si frká (to jako myslím vážně), když není po jejím a prostě miluje knihy. 

Samozřejmě když ji fotím, tak vznikne min. dvacet rozmazaných šmouh, než dostanu tu dokonalou. Ty fotky jsou hlavně ale o náhodě, nejsou předem připravené, protože zvíře nelze do ničeho nutit. 

Jednu radu na závěr bych ale měla. Pokud chcete, aby vám aspoň chvíli váš chlupáč věnoval pozornost a koukal se do toho foťáku, mějte po ruce něco, čím upoutáte pozornost. A stejně jak s tím mazlením, foťte svého mazlíčka už od počátku, zvykne si a navíc budete mít obrovskou zásobu fotek na památku. A nezapomeňte, mějte knihy všude!

You Might Also Like

0 komentářů