Spasitel Duny

března 11, 2018

Duna, pouštní planeta a zdroj koření. A také název rozsáhlé sci-fi série. Světlo světa spatřila roku 1965 a jednalo se o průlomový román amerického spisovatele Franka Herberta. Tato kultovní série, konkrétně její první díl, se v roce 2016 dočkala speciálního ilustrovaného vydání, které potěšilo nejednoho fanouška. Stejné pocty se dočkal i druhý díl s titulem Spasitel Duny.


Příběh se od událostí v prvním díle posouvá o několik let. Paul vládne Impériu silnou rukou. Společně se svými fremeny zkrotil nejen fanatický džihád, ale donutil mocný Bene Gesserit, aby před ním poklekl. Zemřelo mnoho nevinných a Duna, jediný zdroj koření v celé poznaném vesmíru, se stala střediskem všeho. Života i moci.

Celou recenzi najdete na webu fantasya.cz

Český název: Spasitel Duny | Originální název: Dune Messiah | Autor: Frank Herbert Série: Duna 2 Počet stran: 224 | Nakladatelství: Baronet
Hodnocení: 5/5

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Dunu jako takovou znam, ale nikdy jsem ji necetla, ani nevidela v televizi... Asi jsem mela vzdycky strach z toho, jak by se mi kniha cetla, prece jen je to hodne obsahly pribeh... :-)

    OdpovědětVymazat