Duben, květen

června 12, 2017


Tento rok plyne neskutečně rychle a je jedno, zda se na něco těším nebo ne. Duben a květen pro mě byly především měsíce plné zajímavých událostí a změn. Změn malých i velkých. Trochu jsem zpomalila ve čtení klasických knih a naopak jsem zrychlila ve čtení komiksů. Mám už za sebou kompletní Walking Dead v originále a aktuálně dočítám Attack On Titan. Co budu číst pak, to opravdu nevím. Horší ale bude čekání na další díly, protože jsem si udělala na těchto příbězích velkou závislost. Tak moc mě baví.

Mezi nejlepší knihy uplynulých dvou měsíců bude určitě patřit Vidořád od Samanthy Shannon. Tato kniha je naprosto boží a já snad budu odpočítávat dny do vydání třetího dílu. Obrovským překvapením byl pro mě ale Doppler, což je kniha, kterou teď všude doporučuji a pokud jste ji ještě nečetli, tak běžte! Honem! Mou životní biblí se pak asi stane Hygge, kniha která mě rozesmála k pláči a naprosto šokovala tím, jak moc jsem se v tomto životním stylu viděla. 

Splnila jsem si také jedno čtenářské přání a konečně se ponořila do stránek knihy Blade Runner. Filmové zpracování je o něco lepší, ale i kniha stojí za pozornost. Podobné jsem to měla i s knihou 13 reasons why, která se dočkala opravdu povedeného seriálového zpracování a samotná tématika knihy mě donutila sepsat hodně obsáhlý článek. A nejvíc cute knihou se pak staly Fantastická zvířata a kde je najít.

V dubnu se pak konalo Star Wars Celebration, kde nám ukázali první teaser na novou epizodu The Last Jedi. Popisovat, kolik infarktů a záchvatů nadšení jsem měla, to opravdu nebudu. Prostě se na ten film těším. Mega moc. Jakože hodně. Moc... Byla jsem také na návštěvě u Verunky nebo ve Valmezu na dalším deskohraní, navštívila jsem galerii, začala jsem více běhat, stala jsem se ambasadorem Humbooku a hlavně jsem byla na Světě knihy! A opět to bylo nezapomenutelné. Článek můžete pak najít zde a fotoreport tu. No ale tou největší změnou asi bude to, že jsem byla přijata na dálkové studium knihovnictví na Masarykově univerzitě. Jednu vysokou už mám sice a to z úplně jiného oboru - stavebnictví, ale říkala jsem si, proč nezkusit něco nového. A jsem opravdu zvědavá, co mi tato změna přinese.

A jak jste se měli vy? Byli jste také na Světu knihy?

You Might Also Like

0 komentářů