Sága 3 | Brian K. Vaughan, Fiona Staples

října 28, 2016


V nekonečné záplavě superhrdinských komiksů se dá najít i pár takových, kteří nesázejí na známé tváře, ale především na originalitu a nebojí se přijít s něčím novým a neotřelým. Je to potřeba a sami čtenáři jsou důkazem, že je takové příběhy baví. A série Sága je tím jasným příkladem.

Na svém útěku se Marko a Alana setkávají se spisovatelem. Mužem, který jim díky své knize změnil pohled na svět a ukázal jim, kam mají směřovat své životy. Z toho důvodu a z mnoha dalších chtěli vidět tohoto muže na vlastní oči. Navštívit slavného autora ale nebyl pouze jejich nápad. Jejich pronásledovatelé jsou jim v patách a pomalu se do situace zaplétá i třetí strana - bulvár. 

Příběh se nevrací hned na konec druhého dílu, ale vrací se trochu zpátky. Sledujeme tak kroky Marka, Alany a jejich malé skupinky na cestě na planetu, kde má spisovatel svůj domov. Kniha ale nepokrývá jen jejich osudy. Mezi důležité postavy patří i lovec lidí Vůle, který společně s Markovou bývalou a prolhanou kočkou uvíznou na velmi podivném místě. A stane se tam i pár podivných situací. Další dějová linie je pak věnována nové a dosti nesourodé dvojici novinářů, kteří se rozhodnou přijít celé té situaci mezi Markem a Alanou na kloub. A tak šťourají a šťourají, až narazí na odpor ze strany samotné vlády.

Celou recenzi najdete na stránkách fantasya.cz

Český název: Sága 3 | Originální název: Saga, volume 3 | Autor: Brian K. Vaughan, Fiona Staples Série: Sága 3 Počet stran: 160 | Nakladatelství: BB/art
Hodnocení: 5/5

You Might Also Like

0 komentářů