Cizinka a její pokračování v češtině

května 20, 2015

Série Cizinka (v originále Outlander) je celosvětově oblíbená historicko dramatická série od Diany Gabaldon. Díky seriálovému zpracování se tato popularita několikanásobně zvýšila. A díky tomu se zvýšila i poptávka po knihách. Tuto sérii u nás vydávalo nakladatelství Brána. A taky Plejáda a Deus. Ano, Cizinka to u nás neměla vůbec lehké a přitom knihy, které dosud byli vydány jsou už těžko k sehnání a téměř všude vyprodané.

Proto bude pro někoho asi překvapením, že Brána už další díly nevydá. Poslední knihu, kterou z této série publikovali, byla druhá půlka pátého dílu nazvaného Hořící kříž. Jak píšu, možná to bude pro někoho překvapení, možná že pro někoho ne. Na facebooku existuje skupina věnovaná této sérii a právě adminka byla jedna z prvních, která dostala tuto informaci. Já sama jsem v sobotu na Světu knihy neodolala a zašla si ke stánku Brány. Zde mi byla poskytnuta stejná informace. Cizinka už u Brány vycházet nebude.

Nebuďte ale smutní. Není to konec Cizinky u nás. Štafetu totiž převzalo nakladatelství Omega! Už teď můžete na jejich stránkách najít informaci o vydání. Omega ale začne úplně s novým štítem a tedy od prvního dílu. V plánu mají všech osm dílů a i nový lepší překlad. A nejspíš i seriálovou obálku.

Osobně jsem hodně ráda, že Cizinka u nás nekončí. Je to úžasná série, vůbec jedna z nejlepších, jaké jsem kdy četla. Sice mě mrzí, že na překlad šestého dílu si ještě počkám hodně hodně dlouho, ale pokud si s tím Omega vyhraje, tak to čekání bude stát za to. Anebo se možná do té doby naučím natolik anglicky, že si knihy přelouskám v originále.

A jak jste na tom vy? Čtete knihy od Diany Gabaldon? Sledujete seriál?

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Právě dnes jsem přišla na to, že Omega tuto knihu plánuje! A udělalo mi to neuvěřitelnou radost, protože Cizinku právě sháním :) Už se těším na podzim (tedy doufám, že ji vydají podle plánu)

    OdpovědětVymazat
  2. Informaci o tom, že Omega chystá vydání této sérii, už jsem věděla, ale stejně jsem nadšená pokaždé když to znovu vidím černé na bílém. Sérii jsem nezačala číst právě z důvodu, že nejsou k dostání všechny díly, ale pokud opravdu vyjde všech 8, s chutí se do toho pustím :)

    OdpovědětVymazat
  3. To je skvělé. Nemohla jsem ji totiž sehnat. Už se těším až vyjde =)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je pro mě hodně hodně smutná zpráva. Omega je podle mě jedno z nejhorších nakladatelství, s odbytými překlady a s odbytou redakční prací. Takže mě opravdu hodně mrzí, že se toho chytli zrovna oni a rozhodně nejsem důvěřivá v tom, že by vydali opravdu celou sérii… Divím se, že si to nevzalo nějaké lepší nakladatelství, protože tahle série by si to zasloužila a zájem o ni stále roste, takže by se jim to mohlo i vyplatit. Ach jo, asi mi nezbude nic jiného než si to přečíst v originále…

    OdpovědětVymazat