Recenze: Prokleté sestry

května 06, 2013

Český název: Prokleté sestry
Originální název: Daughters of Darkness
Autor: L. J. Smith
Série: Říše temnot 2
Počet stran: 248
Nakladatelství: Fragment




Anotace: Tři sestry už nebaví život upírek a rozhodnou se pro útěk. Chtějí žít stejně jako jejich teta a živit se pouze zvířecí krví. Za porušení přísných zákonů je však čeká trest, který chce vykonat jejich bratr Ash. Ve chvíli, kdy se jedna ze sester zamiluje do obyčejného chlapce a Ash do obyčejné dívky, není pro nikoho cesty zpět. Říše temnot má svá pevně stanovená pravidla, a kdo je nedodrží, bude za to pykat. Proč musela zemřít teta upířích sourozenců? Mají šanci odhalit pravdu a zachránit si tak život?

---

Prokleté sestry volně navazují na předchozí díl. Jediný, koho zde budeme znát je upír Ash. Nově se ale seznamíme s jeho sestrami - Poštolkou, Jeřabinou a Nefrit. Všechny tři utekli ze svého domova, protože už je nebavila přísná pravidla a omezování. V jednom malém městečku bydlí jejich teta Opal a tak se sestry k ní vydají. Jenže po jejich příjezdu zjišťují, že je jejich teta mrtvá a že její smrt nebyla žádná náhoda. Rozhodnou se ji pohřbít. A nebyla by to pravá zápletka, kdyby je někdo nepozoroval. Dívka Mary - Lynnette, která chodí večer pozorovat hvězdy, je spatrí a myslí, že tetu Opal zabili ony. Svěří se proto svému bratrovi a oba se pak vydají přijít věci na kloub.

V tomhle díle se setkáváme s Ashovými sestrami a především s Mary - Lynnette, která je trochu zvláštní. Nikdo ji moc nerozumí, baví ji astronomie a noční pozorování hvězd. Jediný, kdo ji večer často doprovází, je její bratr Mark a taky kamarád a samotář Jeremy. Stojí si ale za svým, a když si myslí, že za smrtí tety Opal je něco podivného, tak si to nenechá vymluvit. Zato Ashovy sestry jsou každá jiná - Poštolka je z nich nejvíc nespoutaná a Jeřabina je spíš klidnější a mírnější. A Nefrit má z každé sestry něco a když se poprvé setká s Markem, jakoby se ji změnil celý život. Stanou se z nich spřízněné duše. O Ashovi jsme si mohli udělat obrázek už v minulém díle, ale také on se změní. Stane se totiž něco, co by ve skrytu duše netušil, že se stane.

Druhý díl se mi zdál trochu slabší jak ten předchozí. Možná to bylo tím, že mě tolik nezaujal děj nebo novými postavami. Autorka sice nechala první díl docela otevřený, ale kdo ví, třeba se s Poppy a Jamesem zase někde setkáme. Taky se nevěnuje čistě jedné postavě, ale všem. Co mě trochu vadilo, byla ta romantická část se spřízněnýma dušema. Sice si tu užijeme více akce a napjatých scén, ale i tak mě kniha moc neoslovila. Je do oddechovka, kterou přečtete za pár hodin ale pak si na ni za pár dní možná ani nevzpomenete. 

You Might Also Like

0 komentářů