Recenze: Death note 2

ledna 26, 2013

Český název: Death Note - Zápisník smrti 2
Originální název: Death Note 2
Autor: Takeshi Obata, Tsugumi Ohba
Počet stran: 196
Nakladatelství: Crew

Anotace: Zkuste si představit, že existují bytosti zvané smrtonoši. Každý z nich vlastní zápisník, do kterého když zapíše něčí jméno a představí si při tom jeho obličej, dotyčný zemře. Používání zápisníku se řídí celou řadou přesně stanovených pravidel a zabíjet s jeho pomocí může pouze jeho právoplatný majitel. Nikde se však nepíše, že by se majitelem zápisníku nemohl stát člověk...
A tak se jednoho dne jeden z těchto zápisníků dostane do rukou chlapce jménem Light Jagami, mimořádně inteligentního a nadaného mladíka, který se pod vlivem svého otce, policejního náčelníka, připravuje na dráhu kriminalisty. Nalezený zápisník mu poskytne velmi lákavou zkratku k samozvané spravedlnosti.

---

Ve druhém "dílu" populární mangy Zápisník smrti se znovu setkáváme se všemi známými - Lightem, smrtonošem Riukem a L. Děj navazuje přesně tam, kde skončil první díl a tak je znalost prvního dílu povinnostií. Ukazuje nám, čeho je Light vůbec schopný, aby uskutečnil svůj plán. A tak se z hodného a pilného studenta stává bezohledný a arogantní člověk. Větší prostor dostává ale L neboli Riuzaki, který se snaží stůj co stůj zjistit kdo je Kira. Jedna promyšlná akce střídá druhou. Menší roli zde má i bývalá agentka FBI, která, jak záhy Light zjistí, je velmi chytrá a pomalu si dává vše dohromady. 

V tomhle díle vás děj strhne ještě víc a za chvíli ani nevíte komu fandit. Jestli geniálnímu detektivovi nebo zločinci. Konec mangy má velmi otevřený děj a ihned budete chtít číst další díl.  Zpracování je velmi povedené a černobílé kresby plné detailů plně vystihují děj. 

Mangu jsem přečetla asi během necelé hodinky a hodně mě bavila. Některé kresby byli tak vydařené, že jsem se k nim kolikrát vracela, abych je mohla znovu vidět. Musím říct, že už jsem pár mang četla a zatím Death note mi přišlo nejpropracovanější jak co se týče děje, tak i graficky. Doporučuji ji všem co mají rádi napětí, mystiku a fantasy.

You Might Also Like

0 komentářů